Győri sikerek az országos döntőn

2021.12.07. 21:31

A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen diadalmaskodtak a győri Gárdonyi 4-es tanulói

Négy győri csapat jutott az országos döntőbe. A gárdonyisok aranya mellett, a révaisok ezüstéremmel térhettek haza.

Forrás: Győri Gárdonyi Géza általános iskola

Százasok vagyunk csapatnévvel indultak a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola 4b osztályának tanulói – Wolf Olívia, Csiszár Nadin, Dezsényi Kristóf, Kleininger Ferenc – a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. Így tisztelegtek iskolájuk megalapításának századik évfordulója előtt. A négy lurkó Gyalogh Kinga felkészítésével egészen az országos döntőig menetelt, majd 183 ponttal megszerezte az első helyezést.

 

 

Az országos versenyben a 3. osztályosok között a 19. helyezéssel a középmezőnyben végzett a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium, Technikum és Kollégium, Nyelvtanos betűk nevet viselő csapata: Csapó Dóra, Hergenrőder Jázmin, Tóth Léna Szonja, Várföldi Napsugár. Felkészítő tanáruk: Stanyó Edina.

 

A 7. osztályos gimnazista csapatai között Analfabéták néven indult a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium csapata: Horváth Mira Júlia, Nagy Lehel Csaba, Oross Tímea Sára, Szili Vince. Ők Szalay Rita felkészítésével a 2. helyen állhattak a képzeletbeli dobogóra.

 

A 8.-as gimnazisták versenyében pedig a kazinczys Tudom nevet választó Bazsó Bálint, Böröczki Blanka, Rádly Bernadett, Vörös Ramóna Dóra a 7. helyet szerezte meg. Őket Horváth Krisztina készítette fel a versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában