Két keréken

2021.06.11. 21:21

Komfortos bringás pihenőt avattak Fertőrákoson – fotók

Új, ivókúttal és nyilvános illemhellyel ellátott, magasabb komfortfokozatú pihenőt adtak át tegnap Fertőrákoson, a Patak sor kerékpárútja közelében.

Etzl Edgár

Fotó: Szalay Károly

– Célunk a projekktel, hogy a térségben a helyi önkormányzatok elképzeléseivel összhangban fejlesszük a kerékpáros infrastruktúrát. Fontos volt, hogy Fertőrákos és Sopron összeköttetése megfelelő legyen a biciklis turisták részére, ezért a közelmúltban Tómalom városrész területén kerékpáros számlálóval ellátott pihenőhelyet hoztunk létre. A most, Fertőrákoson átadott pihenőn nem csak kút, de mozgáskorlátozott mellékhelyiség is található – mondta az eseményen Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

 

– Akár Sopronból tekernek a Fertőre, akár megkerülik a tavat, tudni kell, hogy Fertőrákoson nagy számban utaznak keresztül a kerékpáros turisták. Már korábban is terveztük, hogy elhelyezünk egy nyilvános vizes blokkot a településen , hogy a kirándulóknak ne kelljen vendéglőkben fogyasztaniuk, hogy felfrissülhessenek – magyarázta Palkovits János polgármester.

A Sopron-Fertő térségben 17 helyszínen létesült kerékpáros pihenőhely uniós támogatásból, melyek közül három helyszínen vizesblokkal ellátott épületek biztosítják a kirándulók komfortját. Az újonnan kialakított pihenőhelyeken a kerékpárosok nagyméretű információs táblákról tájékozódhatnak a túrák útvonaláról és nehézségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában