sokszínű vidék

2021.06.04. 09:33

Evezés Markotabödögén – megújult kenukikötő várja a családokat, baráti társaságokat a faluban

A tavasz beköszönte egyet jelent a közterületen elvégzendő munkák sokaságával, amit tovább tetéz a nyári időszak. Markotabödögére ez különösen igaz, hisz nemcsak jelentős a zöldterület, rengeteg virág is díszíti az utcákat.

Kustor Réka

Horváth Sándor polgármester a Keszeg-ér partján, melynek medrét rendezték nemrégiben a vízügy szakemberei. Fotók: Kustor Réka

Mindig akad munka

– Nagy segítség, hogy a Magyar Falu Program pályázatán nyertünk közterület-karbantartó eszközökre – emelte ki Horváth Sándor, Markotabödöge polgármestere. Fűnyíró traktort és ehhez kapcsolódó eszközöket vásároltak a forrásból. Az idei fordulóban további eszközbeszerzésre is beadják majd a támogatási igényüket, hisz a korábban vásárolt gépek, főként a traktor karbantartására sokat költenek.

A falu zöldterületei minden hétre adnak feladatot, szerencsére van két nagyon jó munkatársunk, a falugondnok, Csapó Ervin, valamint Pintér Arnold, akik minden feladatot elvégeznek. Utóbbi az önkormányzat alkalmazásában áll. Az elsődleges feladatok között szerepel a bérek kigazdálkodása. Úgy érzem, a hivatal dolgozói magukénak érzik a falut, jó a csapat – emelte ki a községvezető.

Virágözön

A település idén is szép virágos, rózsabokrok, szigetek, kőrakásba rejtett virágok, tujasor mellett halad végig az érkező. – Kell ugyan foglalkozni a rózsákkal, permetezni, metszeni őket, hasznos tanácsokat kaptunk az eladótól, de összességében nem több velük a feladat, mint más virágokkal – jegyezte meg a község első embere, majd a jelenleg is zajló állami beruházásról beszélt.

Virágos Markotabödöge.

Népszerű a kenuzás

– Tisztítják a Keszeg-ér partját a vízügy szakemberei, azt kell mondanom, példaértékű a velük való együttműködés – utalt a falut kettészelő érre. – A lakosság megértéssel fogadja a munkálatokat. Rengeteg iszapot elhordtak, a beruházás érintette a kenukikötőt, a helyreállítást már elvégezték. A kenuzás iránt is már többen érdeklődtek, az előbb említett munkálatok befejezése után és a vízszínt emelkedését követően újra megnyílik majd a lehetőség – emelte ki a polgármester. A kenuzási lehetőséget tavaly is sokan igénybe vették, remélik, ezúttal is keresett lesz.

A község vezetője végül a pályázatokra is kitért. – A kistelepülések a pályázatok révén tudnak fejlődni, előbbre jutni. Idén az orvosi rendelő felújítására, belső átalakítására, valamint az óvoda fejlesztésére adunk be támogatási igényt. Utóbbinál többek mellett a járólapozást, kazáncserét szeretnénk elvégezni, persze mindezeket a pályázati döntés függvényében – mondta Horváth Sándor, hozzátéve: „bizakodók vagyunk”.

Horváth Sándor polgármester a Keszeg-ér partján, melynek medrét rendezték nemrégiben a vízügy szakemberei. Fotók: Kustor Réka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában