A napokban át is adták a gépet

2020.12.18. 13:20

Hűtőt adományoztak a mosonmagyaróvári hospice-háznak

Egy hűtővel ajándékozta meg levéli vállalkozók egy csoportja a mosonmagyaróvári hospice-házat. Naponta érkezik valamilyen adomány az intézménybe.

Mészely Réka

Édesanyámat két hétig ápolták a mosonmagyaróvári hospice-házban, ahol a dolgozók mindent megtesznek, hogy az ellátottak életének utolsó pillanatait széppé tegyék. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy szükség lenne még egy hűtőre – avatott be Imre Gábor, aki levéli ismerőseivel összefogva vásárolta meg a berendezést. Társult mellé Vargáné Herlicska Zsuzsanna, Blümmel Ottó, Czakó Csaba és Domonkos Sándor. Így a napokban át is adták a gépet, mellette egy karácsonyi ajándékcsomaggal.

Az ajándékot Miksó Henrietta ápolási igazgató vette át, megköszönve az ellátottak és hozzátartozóik nevében is az adományt. Mint elmondta, nincs olyan nap, hogy ne érkezne adomány a megye egyedüli hospice-házába: egy csomag pelenkától a tisztító- és tisztálkodószerekig mindent köszönettel elfogadnak. Egy pénzintézettől nemrég több mint hatszázezer forint értékben többek között ózongenerátort és germicid lámpát kaptak a fertőtlenítésre.

Hozzátette: jelenleg hét gondozottja van az intézménynek. Egyelőre nincs telt ház a tízágyas intézményben. A dolgozók közül is többen voltak már karanténban a koronavírus-járvány miatt, a ház működését biztosítani tudják, a betegellátás zavartalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában