Életstílus

2020.09.03. 16:50

Hogyan válassz tintapatronokat, ha új nyomtató tulaj vagy?

A digitális oktatás és a home office sok otthonba hozott új nyomtatót, de igen kevesen értenek is hozzá. A leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy hol és milyen tintapatronokat vegyünk. Erre keressük a választ.

Sok ember vásárolt nemrég új nyomtatót, hogy az irodai feladatokat otthonról is ellássa.

Sok család életébe költözött be nemrég egy új nyomtató, mert az irodai és iskolai funkciókat részben haza kellett telepíteni. Már az is megért egy misét, hogyan, hol és milyen készüléket sikerült beszerezni a legnagyobb karantén idején, de mostanra már egyre több helyen előkerül a következő probléma: kifogyott a nyomtató, hogyan válassz tintapatronokat hozzá?

Sok ember vásárolt nemrég új nyomtatót, hogy az irodai feladatokat otthonról is ellássa.

Sokan ilyenkor döbbennek rá, hogy esetleg nem jól választottak, mikor a legolcsóbb nyomtatót vették meg. Ezek a készülékek ugyan kevesebb befektetést jelentenek kezdetben, de sokszor gyorsan kifogy belőlük a toner és a tintapatronok pótlása költséges és problémás is lehet. Ilyenkor kerülnek elő az utángyártott patronok, de jó tudni, hogy miről is van szó.

Az utángyártott hamisítvány?

A legfontosabb azt a gyanakvást eloszlatni, hogy az utángyártott tintapatron hamisítvány, de azt is tudni kell, hogy nem gyári eredeti. Arról van szó, hogy a drága tintapatronokat begyűjtik a forgalmazó cégek és újra töltik szigorúan szabályozott módon. Erre azért van szükség, mert a tintapatron nem egyszerűen csak egy műanyag ház, amiben festék van, hanem érzékeny műszaki alkatrészei is vannak, amik meghibásodhatnak és tönkre tehetik a nyomtatót.

Éppen ezért fontos, hogy csak megbízható cégtől vásároljunk utángyártott tintapatronokat. Az Inkton oldalán például bőséges kínálatból válogathatunk bármilyen típusú nyomtatóhoz is keresünk tintapatront.

Ha kifogyott a nyomtató, érdemes alaposan átgondolni, hogyan cseréljük le a tintapatronokat.

Eredetit vagy utángyártott patront válasszunk?

Az utángyártott tintapatronok pontosan azt nyújtják, mint a gyári eredeti, csak töredék áron. A legtöbb esetben gyári eredeti házba van csomagolva a festék, csak nem a gyártó tölti be. Az olcsóbb választás ebben az esetben környezetkímélőbb is, mivel újra használt, újrahasznosított tonerekről van szó.

Előfordulnak a piacon klónok is, ezek azonban tényleges másolatai az eredeti tintapatronoknak, és mivel gyártott termékről van szó, új alapanyagokat használnak fel, viszont nem minden esetben tudják az eredeti tintapatron műszaki tartalmát replikálni. Éppen ezért érdemesebb inkább utángyártott patront választani, de kizárólag megbízható forgalmazótól, aki garantálni tudja a megvásárolt tintapatron minőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában