Celebles

2023.08.08. 14:37

Így érezték magukat a gyerekek Sík Frida drámatáborában Győrszentivánon - videó

Sík Frida, a Győri Nemzeti Színház színésznője évek óta foglalkozik gyermekekkel. Nyaranta egyhetes táborokat, foglalkozásokat tart, ahol a fiatalok önbizalmat szerezhetnek, közelebb kerülhetnek a színházhoz, a színpadhoz, és fejleszthetik képességeiket.

Kisalföld.hu

Sik Frida színésznő drámatábora - Fotó: Csapó Balázs

A színésznő nem először rendez drámatábort, nemrég fejeződött be a belvárosi turnus a VOKE Arany János Művelődési Házban, ahogy arról portálunkon is beszámoltunk, a színésznővel nemrég Győrszentivánon, a Kossuth Lajos Művelődési Háznál találkoztunk.

Az intenzív foglalkozások, és a tábor lényege, hogy a gyerekek betekintést kapjanak a színház világába. Az egy hetes programban drámafoglalkozásokon vehettek részt, elsajátíthatták az improvizációs és beszédtechnikát, és közelebb kerülhettek a színházi élethez.

– A gyerekek aktív szereplőként kapcsolódtak a táborhoz, önismeretet tanulhattak, megtapasztalhatták a csapatmunkát, fejlődhetett az önbizalmuk. Idén a dzsungel volt a témánk, a Dzsungel Könyve musicallel is megismerkedünk. Nem titok, a táborban kerestem én is a tehetségeket, akikből egyszer majd igazi színész lehet –fejtette ki.

A gyermekek játékos formában tanulhattak, a jó hangulatról Sík Frida videója is árulkodik:

A tábori munkát Homlok Bertalan, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diplomás színművésze segítette, de mellette animátorként vett részt Pongrácz Barnabás, Sík Frida egykori színészpalántája is, aki öt évesen már a Mária Evangélium színpadán találta magát. A gyermekeket szórakoztató programok is várták, megismerik a környéket, és ahogy az a videóban is látszik, örömmel mentek el tekézni is a győri színésznővel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában