19:35-kor indul a 2021-es évad

2021.01.30. 17:17

A Dal 2021 – Az első élő show fellépői között a Name Project

Győri pop-rock bandával startol a DAL 2021 – Január 30-tól hét héten át a Duna Televízió műsorán láthatják a nézők a ZENEI versenyt

kisalfold.hu

Forrás: MTVA

– Máskor mindig tudom, mit mondjak, de most nehéz szavakat találni. Olyanok vagyunk, mint a gyerekek a játékboltban, számunkra minden új, minden különleges most. Elképesztő, hogy elértük ezt a lehetőséget. Az élő show előtt sok munka várt még ránk; meg kellett szoknunk az új teendőket, a gondolatot, hogy egy ország lát minket és ismeri meg a dalunkat. Várjuk, hogy megmutathassuk, mire vagyunk képesek. Illés Zoltán, a győri Name Project frontembere mosolyogva beszélt a nagy fellépés előtti napon. Január elején érkezett a hír a zenekar tagjaihoz: bejutottak a 2021-es A Dal legjobbjai közé.

A győri csapat dalát hallgassák meg ITT>>

Január 30-tól hét héten át a Duna Televízió műsorán láthatják a nézők A Dal 2021 versenyt. A csapatoknak szombat esténként négy válogatóban kell megmutatniuk, milyen lenne a daluk színpadi látványvilága, milyen a zene és hogy adják elő a szerzeményt.

– A csütörtöki főpróbánkon már azt láttuk a színpadon, amit a produkciónknak elképzeltünk – mondta Illés Zoltán, aki nemcsak a zenekar énekese, de minden daluk az ő házi stúdiójában készül. – A szombati adás még előttünk áll, de azt már most tudom, izgalmas este lesz.

A verseny szabályai szerint összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe, ahol 8 dal jut el a döntőig, március 13-án pedig kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2021-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott 4 produkcióra szavazhatnak a nézők, a végső győztesről a közönség dönt.

A zenekar pályafutása még 2017-ben kezdődött, aztán érkezett az áttörés, amikor a győri, majd egy országos rádió is elkezdte játszani dalaikat. Ezt követte a lehetőség, hogy koncerteket adhassanak. Az „Altass el!” daluk egy szakítás utáni visszatekintés a szép emlékekre.

– Kiállunk és szórakoztatjuk az embereket. A mostani pandémiás időben különösen örülünk, hogy felléphetünk, így ha egy kis időre is, de elfeledtethetjük a vírus okozta gondokat – mondták.

Fellépők a megyéből

Megyénkből egy mosonmagyaróvári énekesnőnek, Hegedűs Borinak, valamint a LivingRoom tagjaként a mosonmagyaróvári születésű Tóth Bencének is drukkolhatunk a show-ban. Fellépésük időpontját azonban lapzártánkig nem hozták nyilvánosságra a verseny szervezői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában