Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Hazatért a győri egyetemisták csodajárgánya Rotterdamból - videó, fotók

Borkai Zsolt, Győr polgármestere is köszöntötte a SZEnergy csapatát az Új Tudástér épülete melletti sétányon kedden.
Borkai Zsolt, Győr polgármestere, dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora és dr. Bokor József akadémikus, a Járműipari Kutató Központ elnöke köszöntötte a SZEnergy csapatát az Új Tudástér épülete melletti sétányon.


Videó: Cseh Róbert


Mint arról a kisalfold.hu beszámolt, a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata a 4. helyen zárta a Shell Eco-marathon Europe üzemanyag takarékossági versenyét Rotterdamban.

A csapat munkáját a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék, a Járműipari Kutató Központ mellett sok szakmai cég is támogatta.

"Továbbra is az a célunk, hogy az alternatív energiával hajtott elektromos járművek hatékonyságát  fejlesszük és a technológia életképességét bizonyítsuk. Jövőre szeretnénk Rotterdamban dobogóra állni" - mondta el Pup Dániel, a SZEnergy vezetője.

Magyarország, Győr és az Egyetem hírnevének gyarapításáért Borkai Zsolt polgármester Győr Megyei Jogú Város Ezüst Emlékérmét adományozta Pup Dánielnekés Szauter Ferencnek, a csapat alapító vezetőinek.

Hazatért a győri egyetemisták csodajárgánya Rotterdamból - fotók: Cseh Róbert


hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szándékosan vágták el a győri Iparcsatornához sodródó hajó köteleit - fotók!

Nem a véletlen számlájára írható, hogy a Széchenyi híd lábánál épített, motor nélküli yacht elsodródott a Mosoni-Duna győri szakaszán. Tovább olvasom