Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Gyárváros rendezettebb arculatra válthat

Győr - Három éve kaotikus állapot uralkodik a volt Ringa-gyár és a lebontott Uniontext területén. A tervezők és a beruházók kereskedelmi, szolgáltató-, szállodaépületet álmodtak ide a városrehabilitáció részeként a jelenleginél több zöldterülettel, játszótérrel. Több építő javaslat is elhangzott a minapi lakossági fórumon.
A városrész arculatváltására égetően szükség van, hisz a naponta arra járóknak joggal tűnhet úgy, hogy évek óta nem történik itt semmi. Amit a szerda esti lakossági fórumon tényként hallhattunk: a Tompa utca, Szeszgyár utca és a Vágóhíd utca által határolt területen kereskedelmi, szolgáltató- és szállodaépületet terveznek, s egy újabb Tesco áruház is épülne itt.

Dr. Nagy Béla
Dr. Nagy Béla

Mindez együtt járna a közlekedés korszerűsítésével, új csomópontok és parkolóházak kialakításával, több zöldterülettel, amelynek részleteit dr. Nagy Béla, a Műhely Zrt. vezetője ismertette.

Révi Zsolt
Révi Zsolt

Révi Zsolt, Győr főépítésze szerint jövő év vége az első dátum, amikor már látható, érezhető lesz a változás, s ha a városrész rehabilitációja egyszer beindul, nem lesz megállás.

Fekete Krisztián
Fekete Krisztián

– Rendezetlen a helyzet, a városrész rehabilitációjára, a tömb közlekedésfejlesztésére óriási szükség van – nyilatkozta Révi Zsolt. – Három éve a tulajdonos egy bevásárlóközpontot álmodott ide, a városvezetés ezt elvetette. Helyette irodaépületes, szállodás, többfunkciós projektet javasoltunk kávéházakkal, éttermekkel, zöldfelü-
lettel.

Dróth István
Dróth István

A lakossági fórumra több mint nyolcvanan eljöttek és sokan közülük kérdeztek is. Jobb utakra, nagyobb zöldterületre, jelzőlámpás csomópontra tettek javaslatot, Fekete Krisztián például a betonépületek helyett minél több zöldterületet szeretne a családjával együtt, Dróth Istvánt pedig a beruházások ütemezése, az autós forgalom várható alakulása érdekelte.

Módosné Major Katalin
Módosné Major Katalin

Módosné Major Katalin, a gyárvárosi iskola igazgatója több száz idejáró gyerek nevében kért szót a biztonságosabb utak, így több jelzőlámpa telepítésének ügyében.

A telt házas lakossági fórumon megjelentek leginkább arra voltak kíváncsiak, mi épül a lebontott gyárak helyén, mi lesz az utakkal. Fotók: Harcsás Judit
A telt házas lakossági fórumon megjelentek leginkább arra voltak kíváncsiak, mi épül a lebontott gyárak helyén, mi lesz az utakkal. Fotók: Harcsás Judit

A helyiek bíznak benne, hogy az új áruház, ha felépül, ki is nyit, ellentétben a szomszédos másik kettővel, no és éjjel nem tart nyitva. A gyárvárosiak úgy vannak vele, minden fejlesztéssel nekik csak jobb lehet.

Olvasóink írták

 • 4. Bringás 2009. április 12. 21:02
  „Végre lesz Gyárvárosban is "kulturális központ" ahová az ember ha nem tud aludni, vagy csak ha unatkozik (szóval éjjel nappal) betérhet.”
 • 3. gyene 2009. április 11. 07:23
  „Igen, a Lidl megnyitását már többen is vártuk, de ott van még a CBA az ETO parkban - ezt a tavaszra igérték, mint tudjuk, majd csak az év végén lesz belőle valami.

  Ha már Gyárváros arculatát nézzük...
  Mi van a Mátyás térrel?
  Ráköltöttek több milliót, díszkivilágítás is kellett, de buszváróra már nem futotta!
  Vele szemben áll a volt Mátyás Étterem, ami viszont romos. Omlik a fal, táblákban esik ki az ablaküveg, felveti a gaz és a szemét! Járdán már alig lehet közlekedni a szeméttől és a félelemtől!

  Nagyon érdekes a kontraszt az út két oldalán! Érdemes lenne ezen is elgondolkodni.”
 • 2. urbaniastapista 2009. április 10. 19:38
  „Még egyszer:
  Gyárvárost eddig büdös gyárak vették körül, azok többségükben tönkrementek, helyettük autós bevásárlóközpontok ölelik majd körül. Az autók környezetterhelése sokkal alattomosabban károsítja az egészséget, mint az eddigi gyárak.
  Egy kis üveggyöngy-játszótér ígérete elég?”
 • 1. Goldmund 2009. április 10. 18:13
  „"A helyiek bíznak benne, hogy az új áruház, ha felépül, ki is nyit, ellentétben a szomszédos másik kettővel"

  Az egyik a Lidl, ezt értem. De melyik a második?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Olcsóbb lehetne a távfűtési rendszer˝

Győr - A Pro Urbe Győr Egyesület több civilszervezettel közösen tartott sajtótájékoztatót csütötökön… Tovább olvasom