Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Az Isteni Irgalmasság új temploma Kismegyeren

16 méter magas, 345 négyzetméteres, 300 ember befogadására alkalmas, 180 ülőhely van benne - elkészült az új győr-kismegyeri Isteni Irgalmasság-templom.

Várszegi Asztrik bencés főapát vasárnap szentelte fel az új templomot, ugyanis a pannonhalmi területi apátsághoz tartozó Szent Anna-lelkészség hívei számára épült.

A bencés egyházmegyében több mint kétszáz esztendeje épült utoljára templom. A vasárnapi avatás előzményeként 2007 őszén kezdődtek el a munkálatok, az alapkövet 2008 júliusában tették le.

Az új templom 16 méter magas, 345 négyzetméteres alapterületű, 300 ember befogadására alkalmas, 180 ülőhely van benne.Úgy tervezték, hogy a hajdani kismegyeri csata közelében álló, barokk Szent Anna-kápolnához – amely eddig a hívek lelkipásztori ellátásának színhelye volt – illeszkedjen, távolból úgy látszik, mintha a kápolna tornya lenne az új épület tornya is.

A bencés egyházmegyében több mint kétszáz esztendeje épült utoljára templom. Kivitelezése mintegy 150 millió forintba került a hívek adományaiból és a Pannonhalmi Főapátság támogatásából.
A templom egyszerűségével és puritánságával egyszerre illeszkedik az ősi bencés hagyományokhoz, ugyanakkor megfelel a mai kor elvárásainak is. Kivitelezése mintegy 150 millió forintba került, ez az összeg a hívek adományaiból és a Pannonhalmi Főapátság támogatásából jött össze.

A jövőben a templomhoz egy plébániaépület is kapcsolódik majd, amely közösségi ház funkcióit is ellátja. A templommal együtt urnafolyosót is kialakítottak, így a temető szűkösségét enyhítik.

Várszegi Asztrik, a Pannonhalmi Főapátság főapátja szentelte fel a kismegyeri templomot. Fotók: H. Baranyai Edina.
Várszegi Asztrik, a Pannonhalmi Főapátság főapátja szentelte fel a kismegyeri templomot. Fotók: H. Baranyai Edina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkből kérnek a legtöbben osztrák nyugdíjat

Hosszabb ideig dolgozott itthon, mint a határon túl, de így is magasabb ellátásra számíthat… Tovább olvasom