Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Audi Aréna Győr - Orbán Viktor avatta fel a csarnokot - VIDEÓK és újabb fotók a megnyitóról

"Minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága" - jelentette ki Orbán Viktor. A kisalfold.hu az első kapavágástól az átadóig követte nyomon az új győri csarnok építését.
November 15.Audi Aréna Győr avató 2014.11.15. - Fotó: Cseh Róbert


November 15 - Felavatták szombat délután a győri Audi Arénát, a kisalföldi megyeszékhely új multifunkcionális csarnokát. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt: ha van Magyarországon olyan csapat, amelyik kiérdemelte az ország legmodernebb sportarénáját, akkor az a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata. "Minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága, ezért létkérdés, hogy fiataljainkkal megszerettessük a sportot" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az olimpiai sikerek dacára a magyar az unió négy legkevesebbet mozgó nemzete közé tartozik, a magyar fiataloknak csupán 38 százaléka sportol rendszeresen.

A miniszterelnök célként említette meg, hogy "sportért rajongó nemzetből sikeresen sportoló nemzetté váljunk". "A magyar történelem két híres női csapatot ismer: az egri nőkét, akik Dobó kapitánnyal megvédték a várat a töröktől és a győri nőkét, akik Görbicz kapitánnyal végigverték Európát" - jelentette ki a közönség körében nagy tapsot aratva Orbán Viktor, hozzátéve, így most "Európa legerősebb női kézilabdacsapatának új otthonát adjuk át".

Felavatták az Audi Arénát Győrben
A miniszterelnök hangsúlyozta: a város a női kézilabda utánpótlás-képzés legfontosabb hazai bázisa lett, alig akad olyan élvonalbeli hazai csapat, ahol ne szerepelne itt nevelt játékos. A miniszterelnök hangsúlyozta, a sport "mindenre megtanít, ami fontos az életben": becsülettel győzni és emelt fővel veszíteni.

Egyben kiemelte: ez a létesítmény is a kormány, a város és a helyi vállalkozások együttműködésében valósult meg, az építkezést a kormányzat finanszírozta, az infrastruktúra kialakításának költségeit felesben állták az önkormányzattal, a működtetésbe pedig helyi vállalkozásokat is bevonnak. "Ezt a csarnokot a siker építette" - jelentette ki az ünnepségen Borkai Zsolt, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP), a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Mint mondta, új lendületet adott az egészségesen élni akaró helyi fiataloknak, hogy a város sportegyesületei számtalan nemzetközi versenyről tértek haza győzelemmel. Hozzátette: a cél az, hogy a jövőben is számtalan hazai sportsikert hozó viadalnak és színvonalas kulturális eseménynek adjon otthont a most felavatott multifunkcionális csarnok.

A járműgyár és a város közös sikere mérföldkövének nevezte a létesítmény átadását Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke, aki úgy fogalmazott, hogy az üzemben vagy annak beszállítójaként 30 ezer embernek és családjának megélhetést adó cég Győrben otthon érzi magát és nyolc esztendeje a női kézilabda-csapat főtámogatója. Görbicz Anita, a győri Audi ETO KC csapatkapitánya arról beszélt: sokak régi vágya vált valóra azzal, hogy elkészült ez a hihetetlenül gyorsan megépült létesítmény, amelynek reményei szerint félelmetes hangulata lesz az ellenfelek számára. "Győr jó otthona a sportnak" - tette hozzá.

A változtatható befogadóképességű, de akár 5500 néző befogadására is alakítható létesítmény építése januárban kezdődött. A kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan aréna épült, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgál. Június végén jelentették be, hogy tíz évre az Audi Hungaria Motor Kft. lett az aréna névadó szponzora. A létesítmény küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak. Az új létesítmény nemcsak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.

November 14. - Hasznos infók a szombati megnyitóról

A szombat délután 15 órakor kezdődő megnyitó kapcsán pár hasznos információ osztott meg velünk Deák Szabolcs.

"A vendégek a főkapun keresztül tudnak majd bejönni – az északi és déli kaput zárva tartjuk –, itt lesz az információs pult. A tájékozódást több tucatnyi hostess, biztonsági ember fogja segíteni.

Az ünnepi beszédek, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Balett köszöntője után, Rúzsa Magdi koncertje körülbelül negyed ötkor kezdődik, amely egy órán keresztül tart" - mondta az Audi Aréna Győr létesítményigazgatója.


Ilyen az Audi Aréna Győr, sétáljon egyet virtuálisan! Videó: Cseh Róbert


Mint arról korábban hírt adtunk: a megnyitóra az összes győri sportegyesület tagjai, valamint a művészeti intézmények kaptak meghívót és tiszteletjegyeket.


Lessen be a győri Arénába egy nappal a megnyitó előtt! Fotók: Cseh Róbert

Az Audi Aréna Győr nyitásával kapcsolatos információ még: a 8, 15, 15A autóbuszok vonalán a Likócsi híd elnevezésű megállóhelyet mindkét irányban áthelyezték a városközpont felé 100 méterrel, az új körforgalom közelében kialakított helyszínre.


Az első kapavágástól az utolsó simításokig: videón az Audi Aréna Győr építése


November 12. - Avató Orbán Viktorral


Szombaton avatják fel a Győrben az Audi Aréna Győr multifunkcionális csarnokot, az eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is.

A Magvassy Mihály-csarnokkal egybeépült létesítmény változtatható befogadóképességű, de akár 5500-nál is többen bemehetnek az eseményekre. Június végén jelentették be, hogy tíz évre az Audi Hungaria Motor Kft. lett az aréna névadó szponzora; Borkai Zsolt polgármester akkor kiemelte: a januárban kezdődött, a kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan sportcsarnok épül, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság otthona, "ötcsillagos helyszíne" lesz. Január 30-án tették le az új győri aréna alapkövét. A létesítmény küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak. Az épület külseje úgynevezett szitaszövet borítást kap, mely megvilágítva az elképzelések szerint látványos külsőt kölcsönöz majd az arénának.

Az új létesítmény nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.

November 11.

A szombat délután 15 órakor kezdődő megnyitón Orbán Viktor mellett Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Thomas Faustmann, a névadó Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetője, valamint Görbicz Anita sportoló is beszédet mond.

A megnyitó keretében a résztvevők indítják útnak a Győri AUDI ETO KC kézilabdás lányait a zágrábi Bajnokok Ligája mérkőzésre. Az esemény várhatóan 16:10 órától Rúzsa Magdi élő koncertjével zárul.

A megnyitón idején indul útnak a Győri Audi ETO csapata a zágrábi BL-mérkőzésre. A kisalfold.hu múlt pénteki információja helytállónak bizonyult: Rúzsa Magdi lép fel elsőként az Aréna színpadán. A Megasztárban feltűnt énekesnő koncertje várhatóan nem sokkal 16 óra után kezdődik.

Információnk szerint a megnyitóra az összes győri sportegyesület, valamint a művészeti intézmények is kaptak meghívót és tiszteletjegyeket.

A megnyitó főszereplői
A megnyitó főszereplői


Orbán Viktor két héten belül másodszor érkezik Győrbe 

A miniszterelnök két héten belül látogat ismét a kisalföldi megyeszékhelyre: november 5-én szakképzést ígért a TT Roadster mellé Győrben, miközben ki is próbálta a négykarikás autógyártó egyik luxusjárgányát


November 7. - Rúzsa Magdi koncerttel nyit a győri Aréna jövő szombaton

A tervezett Rúzsa Magdi-koncertről jövő héten olvashatnak bővebben. Ide kattintva tekinhetik meg, hogy elindult a jegyértékesítés az Audi Aréna Győr nyitómérkőzésére, amelyen az Audi-ETO a svéd Sävehof ellen lép pályára. 

November 5.

A Kisalföld információi szerint az épülő Audi Aréna Győr műszaki átadása a napokban megtörtént és az építők igazán hajráznak, hogy semmi akadálya ne legyen a november 15-én 15 órára tervezett ünnepélyes avatásnak. Lapunk úgy tudja, a jeles eseményen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.

A mintegy 5 milliárd forintos állami beruházásból épülő, impozáns új csarnokban az első tétmeccset az Audi-ETO női kézilabdacsapata vívja majd a svéd Sävehof ellen a Bajnokok Ligájában november 23-án.

November 3.

A multifunkcionális csarnok - amely szinte teljesen összenőtt a Magvassyval - december elején otthont ad a női kézilabda Európa-bajnokságnak.

Az új csarnokban az első tétmeccset az Audi-ETO a svéd Sävehof ellen vívja a Bajnokok Ligájában november 23-án, vasárnap.

December 7-én szintén pattog a labda az Audi Aréna Győrben: a magyar válogatott itt játssza első mérkőzését az Eb-n Oroszország ellen. December 9-én Lengyelország, december 11-én pedig Spanyolország ellen folytatják a csoportkört Németh András tanítványai.

A kontinensviadal előtt bizonyosan edzőmeccseket is rendeznek majd az új csarnokban. Úgy tudjuk, hogy a magyar válogatott Győrben edzőtáborozik november utolsó napjaiban, s ez időre 1-2 barátságos meccset is le szeretne kötni a kézilabda szövetség. 

Videó: Cseh Róbert


Jönnek az utolsó simítások! (Audi Aréna Győr építés, november eleje) - fotók: Cseh Róbert

Október 10.

Meglestük az új Arénát Ambros Martínnal és Hornyák Ágnessel: videós riportunkat ide kattintva tekinthetik meg!

Október 2.

A csarnok bokrétaünnepségén Borkai Zsolt polgármester úgy nyilatkozott: novemberre kész lehet az Audi Aréna.

Felvételeinken jól látszik: kívülről már festik a szakemberek a multifunkcionális csarnokot, miközben a Magvassy-t újra "becsomagolják".

A 4,3 milliárd forintból épített, 5500 fő befogadására képes Aréna körül a tereprendezés, vagyis az új parkolók kialakítása szintén elkezdődött.


Videó: Cseh Róbert


Célegyenesben az új győri Aréna (október 2.) - fotók: Cseh Róbert

Augusztus 6.

Nyár közepén került tető alá a csarnok, s már megkezdődhettek a szakipari munkák. Az új létesítmény legnagyobb érdekessége talán az, hogy az Arénát összeépítik a Magvassy-sportcsarnokkal. Mindez egyre inkább szembetünő, nézze meg Ön is felvételeinken!


Videó: Cseh Róbert


Új győri csarnok: az Arénát összeépítik a Magvassyval - fotók: Cseh Róbert

Június 18. - Felhelyezték a Győr Aréna teljes rácsos tetőszerkezetét, következik a tető befedése

Győr Aréna már most több méterrel magasabb, mint a jó öreg Magvassy-csarnok. Utóbbi munkálatoknak körülbelül a felénél járnak a szakemberek.

Videó: Cseh Róbert


Új győri csarnok: az Aréna már túl nőtte a Magvassyt - fotók: Cseh Róbert

Május 20. - Speciális darura volt szükség a tetőszerkezet első elemének megemeléséhez

Úgy tudjuk, a tetőszerkezet beemelése május végéig tart, majd a következő munkafázis, a Győr Aréna befedése várhatóan június végére készül el.

Videó: Zemplén Televízió


Videó: Cseh Róbert


Fotók: Cseh Róbert

Március 27. - Elkezdtek a falak nőni

Úgy tudjuk, a szerkezetépítés május végére készülhet el , majd a különböző szakipari munkák következnek. Fontos megemlíteni: a nyár folyamán a Magvassy-csarnok szintén megújul; egy új öltözőépület is elkészül itt.

Épül a Győr Aréna: a csarnok falai elkezdtek a magasba emelkedni - fotók: Cseh Róbert

Február 26. - Daruk a magasban: már alapozzák a Győr Arénát

Rossz hír ugyanakkor, hogy jelenállás szerint Győrben az új csarnokban sem rendeznek Bajnokok Ligája Final Fourt - bővebb részletekért ide kattintsanak! 


Videó: Cseh Róbert


Daruk a magasban: már alapozzák a Győr Arénát - fotók: Cseh Róbert

Január 20. - Elkezdték ásni a Győr Aréna alapjait

A kisalfold.hu információi szerint október végére elkészülhet az új csarnok, míg az avató mérkőzést várhatóan novemberben tartják. Ön szerint kik játsszák az első meccset? Szavazzon!

Mint arról portálunk december közepén beszámolt, a budapesti Swietelsky Magyarország Kft., a zalaegereszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. alkotta Magvassy Konzorcium nyerte a győri aréna építésére kiírt közbeszerzési pályázatot 4,3 milliárd forintos ajánlattal.

Ennek megfelelően a munkálatok január elején elkezdődtek. Miután múlt szerdán az Audi-ETO Fradi-veréssel elbúcsúzott a Magvassy Mihály csarnoktól, másnap már a munkagépek vették át a főszerepet Kiskút ligeten.


Videó: Cseh Róbert


Az új Arénát közvetlenül a Magvassy-csarnok mellett húzzák fel; a tervek szerint az év végi, decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak már a multifunkcionális csarnok ad majd otthont a kisalföldi megyeszékhelyen.

Ahogy felvételeinken is jól látszik, elsőként az Aréna alapjait kezdték el ásni a munkagépek. A beruházás érinti a Magvassy-csarnokhoz tartozó utakat és parkolókat is. A kisalfold.hu információi szerint október végére elkészülhet az új csarnok, míg az avató mérkőzést várhatóan novemberben tartják.


Elkezdték ásni a Győr Aréna alapjait - fotók: Cseh Róbert

Portálunk kéthetente fotós összeállítást közöl majd az új Aréna építéséről, vagyis ahogy több Olvasónk is kérte, rendszeresen nyomon fogjuk követni a 4,3 milliárd forintos építkezés fontos lépéseit.hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi Aréna - Rúzsa Magdi koncertje a megnyitón videón

Rúzsa Magdi csodás hangjával varázsolta el a megnyitó ünnepség vendégeit Győrben. Tovább olvasom