Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 29°C Még több cikk.

Áfacsalás - Vádemelést tett a NAV a CBA-közeli cég ellen

A gyanú szerint a vezetés papíron külföldre szállított áruk után igényelt vissza áfát, majd az árut itthon értékesítette - az ügynek megyei érintettsége van.

Szeptember végén vádemelési javaslatot tett a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága egy közel 4 milliárd forint értékű áfacsalás ügyében. A csalással meggyanúsított cégvezető, illetve maga a cég is szorosan kötődik a CBA-hoz - írja az atlatszo.hu.

Két évvel ezelőtt a kisalfold.hu számolt be arról, hogy ˝a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága őrizetbe vette a CBA-üzletlánc franchise rendszeréhez tartozó abdai székhelyű Delikát Kft. tulajdonosait, közülük kettőnek a bíróság elrendelte előzetes fogva tartását.

A gyanú szerint a cég vezetésének számlájára közel 4 milliárd forintos áfacsalás írható. Úgy tudni, a vezetés papíron külföldre szállított áruk után igényelt vissza áfát, majd az árut itthon értékesítette.˝

Hogy a hír miként ˝fejlődőtt˝ tovább, azt részletesen nyomon követi az atlatszo.hu. A portál cikke szerint azt még nem tudni,  hogy a rendőrségi nyomozás milyen mélységig tárta fel a tulajdonosok ügyeit.

A NAV 13 000 oldalnyi iratanyagot állított össze a vádemeléshez. Ha elkezdődik a tárgyalás, az iratismertetés során talán kiderül, mekkora kört vizsgált az ügyészség.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárt loptak a győri Baross hídnál - felismeri a gyanúsítottakat?

Fedett kerékpártárolóból, gondosan lezárt biciklit lopott két férfi a gyanú szerint. Tovább olvasom