Győr és környéke

2015.10.30. 09:29

XV. Győri Könyvszalon - Jankovics Marcell Alkotói Díjat kap - fotó, videó

Megnyitó november 6.

kisalfold.hu

A jövő péntektől vasárnap estig tartó XV. Győri Könyvszalonról tartottak sajtótájékoztatót a szervezők, az önkormányzat és a megyei könyvtár. A jubiláló könyvünnepről [namelink name="Somogyi Tivadar"] alpolgármester, [namelink name="Horváth József"] megyei és [namelink name="Horváth S. Domonkos"] győri könyvtárigazgató, valamint [namelink name="Forgács Péter"] színházigazgató beszélt. A színház a hagyományos házigazda, most is számos előadásnak nyújtanak otthont a színpadok, s mint megírtuk, Kortársasjáték címmel drámaíró versenyt hirdettek az évfordulón. A megszülető drámák címét a november 6-i Kisalföldben megjelent cikkek alapján, 20–25 írás címéből fogják kisorsolni.

 



A nagyszínpadon tartják jövő pénteken a Kötelező irodalom? című konferenciát, a megnyitót, november 7-én pedig átadják az Alkotói Díjat Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendezőnek, grafikusnak, írónak. S míg a Kisfaludy Terem és a pódiumszínpad számos könyvbemutató és koncert helyszíne, a nagyszínpad ad otthont a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola bemutatójának, a Kormorán koncertjének, Gryllus Vilmos gyermekműsorának, Sebestyén Márta, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, a Hot Jazz Band koncertjének, Nyáry Krisztián, Jókai Anna, Pál Ferenc, Vámos Miklós könyvbemutatójának.

XV. Győri Könyvszalon - Jankovics Marcell Alkotói Díjat kap



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!