Győr és környéke

2014.10.14. 12:22

Választás top 5: ők a legnagyobb nyertesek Győr környékén

A kisalfold.hu publicisztikájában a vasárnapi választás legnagyobb nyerteseit rangsorolta.

Szeghalmi Balázs

5. Bider Zsolt

16 év polgármesteri munka után döntött Király Péter visszavonulása mellett Öttevényen. Ennek megfelelően öt jelölt indult harcba a megüresedett polgármesteri székért, a kampány is jóval magasabb hőfokon égett, mint megyénkben átlagosan. A versenyfutást végül meggyőző fölénnyel, 635 szavazattal, több mint 53 százalékos többséggel Bider Zsolt nyerte meg.

4. Bagó Ferenc

[namelink name="Bagó Ferenc"] úgy kezdheti meg harmadik polgármesteri ciklusát Pannonhalmán, hogy egy reális, jó választási programot összeállító fiatalembert, Németh Tamást győzött le közel 65 százalékos támogatottsággal. Pedig nem indult könnyen a második ciklus: 2010 novemberében parázs közmeghallgatást tartottak a termálprojektről, mely azóta sem valósult meg. Pannonhalma központja ugyanakkor "soha nem látott" változáson megy keresztül: a felújított főtér után az apátsági major született újjá, míg az egykori magtár is hamarosan megújul.


Bagó Ferenc

Bagó Ferenc

3. Bárány István?

Esélylatolgató cikkünkben megírtuk: ha valahol egyéni körzetet bukhat a Fidesz Győrben, az a 4. számú lesz. Most azonban sokkal szorosabb volt a küzdelem, mint három és fél éve az időszakos választáson: akkor kiütéssel nyert Bárány István, most egyetlen szavazattal Morvay László ellen. Itt az eredmény egyébként még változhat: a rendkívül szoros választás miatt a szavazatokat újra számolják.


Bárány István

Bárány István

2. Borkai Zsolt

Győr polgármesterét a második ciklus elejétől kezdve többen támadták. Banális közhely, de ahol pénz van - márpedig a kisalföldi megyeszékhelyen akad bőven -, ott sokan marakodnak a koncért. Borkai Zsoltnak ezt a helyzetet kellett megtapasztalnia, eleinte nehezen viselte, majd sportemberekre jellemző módon összekapta magát, s az utolsó egy évben ez meg is látszott a város fejlődésén. Összességében alacsony hőfokon égő, visszafogott kampánnyal sikerült harmadszorra is megszerezni a polgármesteri széket Győrben.


Borkai Zsolt

Borkai Zsolt

1. Balogh Tibor

Nagybajcs fiatal plébánosa, Balogh Tibor pár hete intett búcsút papi hivatásának, majd a vasárnapi választásokon meglepetésre simán váltotta le a korábbi polgármestert, Huszár Imrét. Mindezt úgy, hogy Nagybajcson élők háromnegyede élt szavazati jogával.

Balogh Tibor

Balogh Tibor


Van listánk a vesztesekről is

Ön szerint kik voltak még az önkormányzati választások nagy nyertesei? Írják meg Facebook-oldalunkon!

Összegeztük az önkormányzati választások legnagyobb veszteseit is Győr környékéről, cikkünket itt olvashatják el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!