Győr és környéke

2014.07.08. 11:25

Orvosok, szakdolgozók foglalkoztatás támogatása a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban

Sikerrel zárult a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház által megvalósított TÁMOP 6.2.4. A-11/1-2012-0060 azonosítószámú projekt, mely hozzájárult a Kórház hatékony működéséhez szükséges humán erőforrás biztosításához.

kisalfold.hu


A foglalkoztatás támogatására kiírt pályázaton elnyert 163.316.158 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásból sor került 10 fő felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező szakorvos vagy szakképzésben részt vevő orvos és 28 fő szakdolgozó alkalmazásra megyei és intézményi szinten hiányszakmának minősített szakterületeken.

Az újonnan felvett dolgozók bére került finanszírozásra a projektből.
A pályázat lehetőséget biztosított mobil teamek létrehozására, melyek keretében a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban működő, multidiszciplináris, funkcionális csoportok humán erőforrás állománya bővült 2 fő diplomás ápoló, és 1 fő dietetikus munkatárssal. Bérük szintén a projektből került elszámolásra. A három mobil team - a táplálási, a decubitus és a burn out team – a projekt zárását követően is folyamatosan ellátja tevékenységét.

Az elnyert támogatás lehetőséget biztosított többletteljesítményt nyújtó munkaerő finanszírozására. Ennek keretében az intézmény által már foglalkoztatott 25 fő szakdolgozó kapott támogatást, akik többletteljesítményt végeztek a munkaköri leírásukban meghatározott egyéb tevékenységek vonatkozásában az egészségügyi szakdolgozó által, orvosi elrendelésre önállóan is ellátható tevékenységek felelősségi, szakmai, szakképesítési és szakképzettségi feltételeiről 66/2011. (XII.13.) NEFMI rendelet alapján.

Az intézményben a projekt megvalósítását követően a fenntartási időszakban is folytatódik az újonnan felvett közalkalmazottak foglalkoztatása, a mobil teamek működése és a többletteljesítmény támogatása. A kórház a jövőben is élni fog a pályázati lehetőségekkel melyek hozzájárulnak az intézmény szakmai tevékenységének magas színvonalú fenntartásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!