Győr és környéke

2014.07.07. 11:25

Kavicseső veri az autósokat a 85-ös úton: mit lehet tenni? - fotók

Mit tehetnek azok a sofőrök, akiknek járművét sorozatban teherautóról lepattanó kavicsok, kövek találják el az M85-ös főút és a csornai elkerülő építése során? Utánajártunk.

Szeghalmi Balázs


"Sokat közlekedem a Bágyogszovát-Csorna-Bősárkány útvonalon és nap mint nap tapasztalok felverődő kavicsokat, néha nagyobb köveket is az M85-ös gyorsforgalmi út építése során.

A legtöbb esetben ezeket a károkat csak akkor veszem észre, miután hazaértem, így esélyem sincs a kárt okozó jármű vezetőjével egyeztetni.

Megoldhatatlannak tűnik ugyanis, hogy a forgalmas 85-ös főúton megállítsak egy teherautót" - kezdte a kisalfold.hu-nak Takács Gábor.


Nézzék meg, mit tettek a kavicsok a kocsival!!


"A biztosító nem fizeti a szélvédő cseréjét, amíg nincs repedés"

"Az elmúlt hónapokban összeszedett sérülések javítása komoly anyagi ráfordítást igényelne.

Az apró kavicsfelverődésektől felszínesen sérült szélvédő erősen zavar a kilátásban napfelkelte és naplemente idején, de a biztosító nem fizeti a szélvédő cseréjét, amíg nincs repedés.

A karosszérián folyamatosan `begyűjtött´ fényezési hibák, horpadások jelentősen csökkentik az autó értékét, ám az újrafényezést szintén csak részlegesen fizeti a biztosító.

A kocsimon látható olyan sérülés is, amely egyértelműen nem kavicstól, hanem nagyobb méretű kőtől származik.

Utóbbit a Bősárkány és Hanságliget között található telepről felhajtó teherautó platójáról leesett kő okozta" - zárta szavait az autótulajdonos.

A kárt minden esetben rendszámmal kell bizonyítani

A kisalfold.hu utánajárt, hova kell fordulni, ha kisebb-nagyobb sérülés éri a gépjárműveket az M85-ös út építésekor.

"A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló csornai elkerülő kivitelezése során az MK Csorna Konzorciumhoz fordultak panaszbejelentéssel az arra közlekedők. Az eddigi 30 bejelentés 98 százalékában kavicsfelverődés okozta szélvédő sérülést jelentettek.

A konzorcium minden egyes esetben kivizsgálja a panaszt, s ahol igazolható a jogos kár, abban az esetben a biztosítási jogszabályokban foglaltak szerint eljár.

A káreseményt elszenvedett autósok Csornán a konzorcium telephelyén, a Laki Döme u. 10. szám alatt jelenthetik be kárigényüket. Fontos megjegyezni: a kárt minden esetben rendszámmal kell bizonyítani" - mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Arra a kérdésünkre, hogy a NIF Zrt. milyen intézkedéseket tett, miszerint minél kevesebb anyagi káros baleset, sérülés forduljon elő az elkerülő építése során, a következő választ kaptuk: "kértük a vállalkozót, hogy a szállításra használt útszakaszok tekintetében minél több alkalommal végezzen takarítást".

Végül is, a semminél ez is több.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!