Győr és környéke

2016.12.02. 20:00

Kara Ákos, a Fidesz megyei elnökének reagálása az MSZP egészségügyet érintő közleményére

A szocialisták kormányzásuk alatt folyamatosan kivonták a pénzt az egészségügyből. A mostani kormány több éves béremelési programot indított az egészségügyben és jelentős megyei fejlesztéseket valósított meg.

kisalfold.hu

A napokban pedig közel 1 milliárd forint plusz kormányzati forrás jön a megyei kórházainkba az adósságok rendezésére.


A szocialisták éppen az ellenkezőjét csinálták annak, mint amiről most beszélnek. Kormányzásuk alatt folyamatosan kivonták a pénzt az egészségügyből, hagyták leamortizálódni és eladósodni a kórházakat, több ezer egészségügyi dolgozót tettek az utcára vagy elvettek tőlük egy havi bért.


A polgári kormány 2010 óta folyamatosan pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, sorra újítja meg a kórházakat, a rendelőket, mentőállomásokat,csökkenti a kórházak adósságát, 500 milliárdos 

fejlesztést, valamint béremeléseket indított az egészségügyben, valamint folyamatosan konszolidálja pénzügyileg a kórházakat, így tehermentesíti az adósságtól a kórházakat.


Az ápolók bére 2012-höz képest 2019-re átlagosan 65%-kal emelkedik, az egészségügyi szakorvosok és szakgyógyszerészek bére 207 ezer forinttal nő. 2017-ben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a 

szocialisták által utoljára benyújtott költségvetésében és folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése.


Elkötelezettek vagyunk, hogy az egészségügy problémáit megoldjuk ezért tényszerűen összegezzük a megyében élők számára, hogy 45 milliárd forint plusz forrás az adósságok kezelésére a napokban érkezik meg a kórházakhoz. Ez pl. a győri kórház esetében legkevesebb 500 millió forint azonnali plusz forrást a soproni kórház esetében pedig közel 300 millió azonnali forrást jelent még idén - tette hozzá Kara Ákos.


A Fidesz megyei elnöke azt is hozzátette: az egészségügyben sok a tennivaló még az országban, így természetesen a megyénkben is, de ettől még világosan látni, hogy az elmúlt esztendőkben jelentős pluszforrást juttatott a kormány a megyei intézményeknek. Így emlékeztetnénk arra,  hogy az elmúlt években a soproni kórházban 8 milliárd fejlesztés valósult meg.


A győri megyei kórházban pedig közel 15 milliárd fejlesztés zárult le az elmúlt években. Ennek keretében jutott például 1 milliárd az onkológiai ellátásra vagy energiakorszerűsítésre 2 milliárd forint. A mosonmagyaróvári kórháznak az idei évig több mint 2 millliárd forint fejlesztési forrás jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!