Győr és környéke

2019.07.01. 14:07

Gyerekközösség épült szeretetből Enesén

Szépül, gyarapodik az enesei katolikus templom udvara, ahová számos közösségi programot terveznek. Legutóbb alsó tagozatos gyerekeknek rendeztek tábort, amelyen negyvenketten vettek részt.

Gülch Csaba

Sokszínű program részesei lehettek azok a gyerekek, akik részt vettek az enesei katolikus egyházközség harmadik alkalommal megrendezett táborában. A hagyományoknak megfelelően az együttlét kezdetén emlékfát ültettek. Idén piros virágú díszgalagonyát, valamint a táborozók nevét megörökítve elé táblát állítottak.


Major Zoltán, az egyházközség világi elnöke, a tábor szervező-vezetője arról számolt be, hogy első nap „kincsvadászatot" tartottak a faluban, hogy a gyerekek „széltében-hosszában" megismerhessék a falut, ahol élnek. Másnap a Bakonyba utaztak és a Cuha völgyében túráztak, a következő nap pedig szinte teljességgel játékkal telt.

A hét közepét a nagyobbakkal egy kiadós, 42 kilométeres biciklikörút gazdagította Lesvárpuszta, Börcs, Öttevény Mosonszentmiklós, Lébény, Győrsövényház és Bezi érintésével. A kisebbek pedig ezalatt a kónyi játszóteret fedezték fel. A péntek délelőtti közös játékot követően tartották a táborzáró ünnepséget, amelyen átadták a díjakat a versenyek helyezettjeinek, majd a megjelent szülőknek levetítették a tábor képeiből összeállított kisfilmet.


– Nagyon hálás vagyok a segítőimnek, a támogatóinknak. Óriási örömet jelentett a gyerekek felszabadultsága, fegyelmezettsége és az a szeretet, amit az öt nap alatt felénk sugároztak – említette Major Zoltán. – A tábor célja elsősorban a közösségépítés, az együtt gondolkodásra késztetés volt, és az, hogy minőségi időtöltést biztosítsunk a gyerekeknek a szédítő mobilvilág helyett. Nyugodt szívvel mondhatom, ez teljességgel megvalósult.

Címkék#Enese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!