Győr és környéke

2018.05.07. 13:56

Gyászol a győri Széchenyi István Egyetem - Meghalt dr. Mojzes Ákos

Rendszeresen sportolt a győri egyetem oktatója, dr. Mojzes Ákos, aki egy tíz kilométeres futóversenyen rosszul lett és kómába esett. Tizenhárom napig élt a remény.

Gyurina Zsolt

dr. Mojzes Ákos, a Széchenyi-egyetem oktatója egy komáromi futóversenyen esett össze


A komáromi dr. Mojzes Ákos teljes életet élt. Két kislány édesapjaként, a győri Széchenyi-egyetem logisztikai és szállítmányozási tanszékének oktatójaként, sportolóként, úszóoktatóként, vízi túrázóként, a Duna szerelmeseként. A családapa rendszeresen futott, így senki nem gondolta, hogy baja eshet az április 22-i, 44. Komárom–Komárno 10 kilométeres utcai futóversenyen.


A 39 éves egyetemi adjunktus azonban nem ért be a célba – 300 méterrel a befutó előtt összeesett. Éppen egy rendőrautó mellett, így a mentők egy percen belül mellette termettek. Mivel a híd szlovák oldalán történt a baj, a szomszéd ország kórházába szállították. A kómába esett férfi végül múlt szombaton hunyt el.


– Nagyon meleg volt aznap, de mindent elkövettünk, hogy a versenyzők elég folyadékot vehessenek magukhoz – mondta el a Kisalföld kérdésére Sárosdi Edit, a futóverseny igazgatója.


– A híd mindkét lábánál és még egy harmadik helyen is volt lehetőség felfrissülni. Áprilishoz képest szokatlanul meleg volt, tavaly például esős, hideg időben futottak a résztvevők. Tervezzük, hogy jövőre a hőséget elkerülve már reggel kilenckor útnak indítjuk a hosszú táv versenyzőit.


Egy futóversenyen nem ritka, hogy valaki rosszul lesz. Aznap még egy versenyzőt is kórházba kellett vinni, ő infúziót kapott és hamarosan hazamehetett.


Dr. Mojzes Ákos rendszeresen vízi túrázott a Dunán, évtizeden át tanított gyermekeket úszni, sportos életet élt.


Az áprilisi 10 kilométer azonban kifogott a szervezetén. Családja, felesége, kollégái, barátai gyászolják.


A győri Széchenyi-egyetem aulájában a kollégák, hallgatók kedden 10–16 óra között gyertyagyújtással, egy szál virággal búcsúznak.


Az egyetem közleménye


"Megrendülten tudatjuk, hogy életének 39. évében elhunyt dr. Mojzes Ákos egyetemi adjunktus, okleveles közlekedésmérnök, a Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszékének oktatója.


Dr. Mojzes Ákos egyetemi adjunktus 1998-ban kezdte közlekedésmérnöki szakon tanulmányait a Széchenyi István Főiskolán. Az első diploma megszerzését követően polgári katonai szolgálatot teljesített az intézményben, majd a győri közlekedésmérnöki egyetemi tanulmányok következtek.


Már hallgatóként lelkes, alapos szakmai munka, kollegialitás volt munkájának a jellemző értéke.


2007. október 1-jén lett a Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék munkatársa. Doktori tanulmányait a Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolájában végezte, PhD értekezését 2014-ben védte meg. Az elmúlt két évtizedben kiemelkedő szerepet vállalt a Csomagolásvizsgáló Laboratórium munkájában, különösen a labor nemzetközi ismertségének megteremtésében, kiteljesítésében. Több, mint 10 évig volt a Laboratórium minőségügyi vezetője. Számos elismert, díjnyertes diplomamunkát, tudományos diákköri dolgozatot konzultált, mentorált. Hallgatóbarát oktatási munkáját állandó pozitív visszajelzések mutatták. Magánéletében a sport központi szerepet töltött be, gyermekek úszóoktatójaként egy évtizeden át sikeres munkát végzett.


Családja – felesége és két kislánya - , szülei, rokonai, barátai mellett egyetemi kollégái, egykori és mai hallgatói, a logisztikai és csomagolási szakma gyászolják az oktatási, tudományos pályáján maradandó értékeket létrehozó dr. Mojzes Ákost."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!