Győr és környéke

2019.02.16. 16:33

Felújították az ikrényi Napsugár Tagóvodát - fotók

Nézzék meg, milyen lett a korszerűsített ovi. Ikrény 127 millió forint támogatást nyert a bővítésre, felújításra.

Gecsei Ádám

Átadták szombat délután a felújított és kibővített ikrényi Napsugár Napköziotthonos Tagóvodát. Az ünnepségen elhangzott: a beruházás eredményeképpen az intézmény alapterülete 238 négyzetméterről 551-re nőtt. A falu 127 millió forint támogatást nyert a bővítésre, felújításra.


A felújított és kibővített intézmény átadóján részt vett Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és Németh Tamás, Ikrény polgármestere is. Gyopáros Alpár beszédében többek között hangsúlyozta, a régi épület nem felelt meg a XXI. századi elvárásoknak, viszont az új intézménybe már elégedetten hordhatják az ikrényi szülők gyermekeiket.

 

Fotók: Mészáros Mátyás


Németh Zoltán közölte: a kormány nagy hangsúlyt fektet a vidékfejlesztésre, s nagy erőkkel dolgozik a gazdaság fellendítésén. Emlékeztetett, hogy erőteljes óvoda és bölcsődefejlesztési programot indított a kormány az országban, amelyből több milliárd forintos beruházás érkezett a térségbe is.


Németh Tamás beszédében kiemelte: az ikrényiek több évtizedes álma valósult meg az óvodabővítéssel. Az elöljáró felidézte, hogy a képviselő-testület 2010-ben a fő megvalósításra váró fejlesztések közé sorolta az óvodabővítést, amely 2013-ban már jogerős építési engedéllyel rendelkezett.


Németh Tamás hangsúlyozta: 2017-ben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 127 millió forint támogatást nyertek a projektre, amit az önkormányzat több millió forintos önrésszel egészített ki. A polgármester hozzátette: a projekt az ikrényi vállalkozók összefogása nélkül nem valósulhatott volna meg, akik a dráguló építőipari árak ellenére jóval alacsonyabb költségekért vállalták a munkát.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!