Győr és környéke

2015.11.26. 19:28

Leszállás után kigyulladt egy kisgép Pérnél

Gyakorlat - Leszállás után a gép egy hangár falának ütközött a szárnyával és füstölni kezdett.

A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók november 25-én a reptéri tűzoltókkal, a rendőrséggel és a mentőszolgálattal együttműködve kényszerhelyzeti gyakorlaton vettek részt a péri repülőtéren

A gyakorlat feltételezett szituációja szerint a Győr-Pér Nemzetközi Kereskedelmi repülőtérre egy Cessna 172 típusú kisrepülőgép érkezett 2 fővel a fedélzetén. Leszállás után a gép egy hangár falának ütközött a szárnyával és füstölni kezdett.

 Leszállás után kigyulladt egy kisgép (közös gyakorlat a repülőtéren)

Leszállás után kigyulladt egy kisgép (közös gyakorlat a repülőtéren)

Elsőként a reptéri tűzoltó szolgálat vonult a bajba került géphez és megkezdték az életmentést. A gép pilótáját eszméletlen állapotban találták, őt le kellett hozniuk a fedélzetről, az utas csak könnyebben sérült, őt is lesegítették a repülőről. Miután a tűzoltók és sérültek elhagyták a gépet, a gép szárnya hirtelen kigyulladt. A tüzet - melyet egy tálcatűzzel szimuláltak - a kiérkező győri és pannonhalmi hivatásost tűzoltók gyorsan megfékezték. A tűzoltásvezető biztonsági zónákat jelölt ki és védősugarat szereltek a hangár védelmére.


A mentőszolgálat szakemberei eközben ellátták a sérülteket, míg a rendőrség lezárta a területet és biztosította a helyszínt.


A gyakorlatot megtekintette a reptér vezetője, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának képviselője, a reptéri tűzoltóság vezetője, illetve a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem vezetői is, majd a gyakorlat végrehajtása után értékelést tartottak.


Az értékelés során megállapították, hogy a résztvevők együttműködve dolgoztak, munkájukat hatékonyan hajtották végre. A szervezetek képviselői a jövőre nézve is közös gyakorlatok szervezését és végrehajtását javasolták, a résztvevők közötti további sikeres együttműködés fenntartása érdekében - közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!