Győr és környéke

2014.11.19. 13:23

Íme, a legnépszerűbb OKJ-s tanfolyamok top listája!

Évről évre egyre többen kapnak gépkezelői OKJ-s szakképesítést, de a boltvezetői, az adótanácsadói és a könyvelőképzések is keresettek.

Szeghalmi Balázs


Nézzük az elmúlt egy esztendő listáját (előbb a szakképesítés, majd a vizsgázók száma olvasható).

Top 12

1.
építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető szakirány) 7987
2. motorfűrész-kezelő 6974
3. építő- és anyagmozgató gép kezelője (emelőgépkezelő - kivéve targoncavezető - szakirány) 5601
4. mezőgazdasági munkás 2651
5. konyhai kisegítő 2413
6. építő- és anyagmozgató gép kezelője (földmunka- rakodó- és szállítógép kezelője) 1969
7. vállalkozási mérlegképes könyvelő 1813
8. boltvezető 1569
9. adótanácsadó 1518
10. kisteljesítményű kazán fűtője 1343
11. őr-járőrtárs 1115
12. zöldség- és gyümölcsfeldolgozó 1082

Forrás: Eduline.hu

Érdemes azt is megtekinteni, melyek voltak idén a legnépszerűbb gazdasági OKJ-képzések. A szóban forgó listát - mely egyébként valamelyest eltér az Eduline adataitól - a jelentkezők száma alapján állították össze.

"A gazdasági szakképzések toplistát a mérlegképes könyvelő tanfolyam vezeti. Ezt követi a társadalombiztosítási ügyintéző, a bérügyintéző, a pénztárkezelő és valutapénztáros, valamint az adótanácsadó. A Nemzetgazdasági Minisztérium nyilvántartása szerint ezek a szakmák valóban kelendőek: mérlegképes könyvelőből 60 ezer, adótanácsadóból pedig több mint 6 ezer főt foglalkoztatnak az országban.

Pénzügyi OKJ-s képzések mellett három érvet említenek leggyakrabban a hallgatók. Az első, hogy keresettek a munkaerőpiacon. A második, hogy a képzési idő hossza és a megszerezhető szakképesítések ár-érték aránya kiemelkedően jó. A harmadik érv pedig az, hogy az egymásra épülő pénzügyi szakképesítések tervezhető karrierlehetőséget jelentenek" - mondta el Bársony Csaba, a Perfekt Zrt. oktatási igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!