Videójáték

2022.12.14. 16:12

Foci Vb 2022 - A vb-döntő napján rendezik meg a FIFA23 idei utolsó nagy hazai versenyét

A katari labdarúgó-világbajnokság fináléjának napján, vasárnap, az MTK Budapest Esport Arénájában rendezik meg a 225 ezer forint összdíjazású 5. K&H e-kupa FIFA23 1v1 bajnokság döntőjét. Ez a népszerű videojáték legújabb verziójának idei utolsó nagy hazai versenye.

MTI

Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a szerdai online sajtótájékoztatón emlékeztetett: az 1993-ban megjelent FIFA a sportszimulátor-történelem eddigi legsikeresebb és legnépszerűbb játéka. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az eNET júniusi felmérése szerint ez elmúlt egy évben Magyarországon 640 ezerről 730 ezerre nőtt az e-sport közösség létszáma, a hazai e-sport piac pedig 2021-hez képest 30 százalékkal bővült és már eléri a 65 milliárd forintot.

"Az e-sport a huszonegyedik század leginnovatívabb, legdinamikusabban fejlődő sportága, napjaink szellemi sportja, amely kiváló fizikai erőnlétet is igényel a játékosoktól" - jelentette ki Horváth Magyary Voljc Nóra, amikor arról beszélt, hogy a pénzintézet miért támogatja már öt éve a hazai e-sportot, és miért állnak névadó szponzorként a FIFA-kupa mellett.  

Morvai Lajos, a versenyt szervező MTK Budapest e-sport szakosztályának technikai vezetője elmondta: az idei lebonyolítás annyiban változott a korábbiakhoz képest, hogy múlt hétvégén nyílt online selejtezőket rendeztek. Innen a legjobb nyolc versenyző jutott be a vasárnap 10 órakor az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénájában kezdődő döntőbe. A kupa összdíjazása 225 ezer forint, amiből a győztes 100 ezret vihet haza.

Fehér Bálint, az MTK e-sport játékosának tájékoztatása szerint a versenyt idén a PlayStation 5-ös platformon rendezik meg, a FIFA23 újításának következtében pedig a szögleteket és a büntetőket egy teljesen új mechanikával kell elvégezniük a versenyzőknek, és ez megváltoztathatja a tizenegyespárbajok kimenetelét.

A e-sport rajongói a helyszínen ingyenesen megtekinthetik a versenyt, majd az eredményhirdetés után nagy kivetítőkön közösön nézhetik meg a katari labdarúgó-világbajnokság fináléját. Ehhez azonban előzetes regisztráció szükséges. A döntő összecsapásait online az esport2tv twitch csatornán lehet követni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!