Sima győzelem

2022.11.20. 19:11

Foci Vb 2022 - Nyitómeccs: Katar-Ecuaudor 0-2 - fotók

Az ecuadori válogatott 2-0-ra legyőzte a házigazda katari csapatot a XXII. labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén.

MTI

Az ecuadori Enner Valencia (j4) befejelte második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkõzésén - Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Katar–Ecuador 0-2 (0-2)
A csoport, 1. forduló:, al-Hor, al-Bajt Stadion, 67 372 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)

Katar: Szaad Al-Seeb - Pedro Miguel, Basszam Al-Ravi, Bualem Huhi, Abdelkarim Hasszan, Homam Ahmed - Hasszan Al-Hajdosz (Mohammed Vaad, 71.), Karim Budiaf, Abdulaziz Hatem - Almoez Ali (Mohamed Muntari, 71.), Akram Afif

Ecuador: Hernán Galíndez - Ángelo Preciado, Félix Torres, Piero Hincapié, Pervis Estupinán - Gonzalo Plata, Jhegson Méndez, Moises Caicedo (Alan Franco, 90.), Romario Ibarra (Jeremy Sarmiento, 68.) - Enner Valencia (José Cifuentes, 77.), Michael Estrada (Kevin Rodríguez, 90.)

gólszerző: Valencia (16., 31. - az elsőt 11-esből)
sárga lap: Al-Seeb (15.), Ali (22.), Budiaf (36.), Afif (78.), illetve Caicedo (29.), Méndez (56.)

A vb-k történetében ez volt az első eset, hogy a házigazda elvesztette a nyitómérkőzést: korábban háromszor a rendező ország nemzeti csapata nyert három döntetlen mellett. A csoport másik találkozóján hétfő délután a szenegáli és a holland együttes játszik.

15-16. perc: Enner Valencia ugrott ki egy jó ütemű indítással a védők vonalából, a kapujából kilépő Szaad Al-Seeb a 16-oson belül kézzel buktatta. A hálóőr sárga lapot, Ecuador büntetőt kapott, a sértett pedig laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt, a kapus a másik oldalra vetődött (1-0).

31. perc: Ángelo Preciado ívelt jobbról a katari kapu elé, Valencia pedig visszafelé mozogva, tíz méterről nagy erővel a jobb alsó sarokba fejelt (2-0).

A labdarúgás történetének első téli vb-mérkőzése a dél-amerikai együttes fölényével kezdődött, az Ázsia-bajnok kapusának korai bizonytalankodása után azonban les miatt érvénytelenítették Ecuador első találatát. A másodikat viszont már szabályos körülmények között, büntetőből lőtte Valencia, aki a 2014-es vb-n együttese mindhárom találatát szerezte, - ezen találkozó legjobbja - lesgólja mellett pedig még az első félidőben duplázott. A játékrészt ecuadori fölény jellemezte, a történetük első vb-találkozóját játszó katariak csak rövid időszakokra jutottak át az ellenfél térfelére, veszélyt pedig nem igazán tudtak teremteni.

A fordulást követően alacsonyabb ritmusban zajlott a játék, ekkor is inkább az ecuadoriak akarata érvényesült, nagyobb helyzetek viszont egyik kapu előtt sem alakultak ki, így első félidei magabiztos teljesítményének köszönhetően Ecuador gazdagodott három ponttal.

A csoport állása

1. Ecuador        1  1  -  -  2-0  3 pont
2. Szenegál       -  -  -  -  0-0  0
  Hollandia      -  -  -  -  0-0  0
4. Katar          1  -  -  1  0-2  0

A csoport további programja
1. forduló
november 21., hétfő: Szenegál-Hollandia, Doha (al-Tumama Stadion) 17.00
2. forduló
november 25., péntek: Katar-Szenegál, Doha (al-Tumama Stadion) 14.00
november 25., péntek: Hollandia-Ecuador, al-Rajjan (Halifa Stadion) 17.00
3. foruduló
november 29., kedd: Hollandia-Katar, al-Hor 16.00
november 29., kedd: Ecuador-Szenegál, al-Rajjan (Halifa Stadion) 16.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!