Életstílus

2019.06.17. 12:39

Túl hangos volt a felújítás, üdülni küldte a közelben lakókat a német vasút

A házaspár májusban egy-egy hétvégét tölthetett szállodában az észak-rajna-vesztfáliai Grevenbroichban, és a bajorországi Bad Kissingen fürdővárosban.

Szállodában "üdült" egy német pár, míg a vasút nagy zajártalommal járó vágányjavítást végzett otthonuk mellett egy-egy hétvégén, a költségeket a Német Államvasutak (DB) állta


Heinz Dieter Kimpel és felesége, aki a Rajna partján fekvő Kaubban lakik, májusban egy hétvégét tölthetett szállodában az észak-rajna-vesztfáliai Grevenbroichban, amely kétórányi autóra fekszik a lakhelyüktől, és egy hétvégét a jóval távolibb, ám számos kikapcsolódási lehetőséget kínáló bajorországi Bad Kissingen fürdővárosban.

A középkategóriás szállodai szobák éjszakánkénti 80 eurós költségét a Német Államvasutak (DB) állta. A házaspár elégedett azzal, ahogyan a vasúttársaság megkímélte őket a vágányjavítás éjszakai zajától.

    

Ha otthonukban maradtak volna, egész éjjel a pályamunkásokat az áthaladó vonatok veszélyére figyelmeztető sziréna hangját hallgathatták volna.

    

Az esettel kapcsolatban a DB szóvivője elmondta, hogy a vasút menti, zajártalommal sújtott lakosok közül távolról sem mindenki kap "olcsó üdülést", általában igyekeznek elkerülni az éjszakai munkavégzést vagy a minimálisra leszorítani a lármát, amivel a munka jár, olykor mobil zajvédő falat helyeznek ki.

    

Az építési szabályzat zajártalomra vonatkozó előírásai határozzák meg, hogy ki jogosult szállodai elhelyezésre, ami csak ritkán fordul elő, a konkrét körülményektől függően. A középkategóriás szállodára a vasút tesz javaslatot, vagy az érintettekkel közösen választják ki - mondta el a szóvivő.

    

Az ügy kiváltotta azoknak a Kaub am Rhein-i lakosoknak a tiltakozását, akik ugyancsak szenvedtek az éjszakai munka zajától, de nem kaptak semmiféle kárpótlást, mert a munkaterülettől távolabb laknak.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!