Életstílus

2015.07.19. 19:48

Néhány mennyei limonádé, amely segít elviselhetővé tenni a hőséget

A kánikulában mindennél fontosabb a megfelelő folyadékpótlás. Akár csapvizet, akár ásványvizet fogyaszt, olykor jó változatosságot jelenthetnek az üdítők. Csakhogy, a bolti, cukrozott dobozos gyümölcsleveket érdemes kerülni, helyettük inkább magunk készítsünk nyári nedűt.

A házi, citrommal, mentával ízesített jeges tea is kiváló, ha megunta a vizet. A teának magas az antioxidáns tartalma, amely segít az egészség megőrzésében. A jeges tea mellett limonádék garmadáját lehet elkészíteni, csak kreativitás kell hozzá. Amit nem érdemes használni, az a cukor.

Érdemes kipróbálni, a klasszikus víz, citromlé kombináció cukor nélkül is remekül működik, de egy kis mentával vagy frissen facsart narancslével megbolondítva remek választás. Ha nem elég édes az ital, inkább mézet használjon, mint cukrot.

Egészen olcsón hozzá lehet jutni a piacon a dinnyéhez is. Akár görög, akár sárga kerül a limonádéba, nem fog csalódni. Simára turmixolva vagy csak rusztikusan összezúzva, bárhogyan megteszi. Lime-mal, citromlével, zúzott jéggel az igazi.

 

A kánikulában jólesik néha egy kis gyümölcsös hűsítő.

 

Akár almával is készíthető hűsítő ital. Turmixolva érdemes gyorsan elfogyasztani, de szeletelve egy napra vízbe áztatva is remek íze lesz italunknak. Bármelyiket választja, a fahéjat ne hagyja ki!

Drágább megoldás, de olykor-olykor meg lehet engedni a fagyasztott erdei gyümölcsből készülő hűsítő italt is. Turmixolt erdei gyümölcs, lime, jég, némi méz és víz - máris kész az egészséges ital.

Déligyümölcs bodzával? Higgye el, működik. A bodzát néhány szelet citrommal és egy kis citromlével hagyni kell ázni 1 liter vízben. Ha nincs már bodza, a belőle készült szörp is megteszi. A leszűrt léhez keverje hozzá a pürésített kivit, majd ízesítse mézzel. Mennyei!

Készíthető hűsítő ital uborkából is. Egy napig áztassa a vékonyra vágott uborkát, adjon hozzá gyömbért, citromot és mentát. Hidegen, amellett, hogy hűsít, egészséges is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!