Egyperces

2017.09.10. 14:02

Visszavonult a focista, hogy megmenthesse unokaöccse életét

Lulo az argentin Central Larroque csapatában focizott, igencsak hatékony góllövő csatár hírében állt, amikor kiderült, hogy unokaöccsének súlyos májbetegsége van. Donorként segített megmenteni a fiút.

Alejandro Benítez, vagy­is Lulo egy percig sem gondolkodott, hogy a focit vagy az unokaöccsét válassza-e. A harminc­éves labdarúgó visszavonult, hogy Milónak megmentse az életét - írja a Bors.


Lulo az argentin Central Larroque csapatában focizott, igencsak hatékony góllövő csatár hírében állt, amikor kiderült, hogy unokaöccsének súlyos májbetegsége van. Donorként alkalmas lett volna a kilencéves fiúcska, Milo édesanyja, Natalia, de mivel őt korábban a szívével műtötték, ez a lehetőség nem jöhetett szóba.

A családból senki más nem volt megfelelő donor, Alejandro jelentette az egyetlen esélyt, aki egy percig sem gondolkodott, hogy a futballt vagy Milót válassza-e.

Kép forrása: borsonlie.hu

"Semmi sem érdekelt, csak az, hogy őt megmenthetem" – nyilatkozta az argentin Diario El Argentino de Gualeguaychú című lapnak.

Amikor kiderült, hogy jó donor vagyok, azonnal döntöttem. A mi családunk összetart, hárman vagyunk testvérek, mi ilyen szellemben nőttünk fel. Boldoggá tesz, hogy segíthettem a nővéremnek és a kis Milónak.


A futballista egy hétórás műtéten esett át, aminek során eltávolították a májának egy részét. A kisfiút 12 órán át operálták, eközben a beteg szervet eltávolították, és az új májrészt beültették.


A nagybácsi öt nappal a be­avatkozás után nézhette meg először Milót, akit a kedvenc dalával vidított fel. És ha még nem lenne teljes a család öröme, a következő hír azzá tette: Lulo és párja év végére várja első gyermekét.


A csatár és a kisfiú felépülése igen gyors, Lulo fizikai állapota lehetővé tenné, hogy ne hagyja abba a focit, de egy esetleges ütés vagy ütközés a műtét helyén végzetes lehet, ezért tiltották el a labdarúgástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!