Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 20°C | 31°C Még több cikk.

Lemossák a romlott húsokat a Tescóban? Minisztériumi vizsgálat indul

A jövőben az áruházláncok folyamatos hatósági ellenőrzésekre számíthatnak.

Közérdekű bejelentésnek tartja a Hír TV műsorában elhangzott, a Tescóval kapcsolatos információkat a Vidékfejlesztési Minisztérium, ezért vizsgálatot rendelt el - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A napilapnak a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára elmondta: az ellenőrzés helyszíne és időpontja titkos, a vizsgálatot a megyei kormányhivatalok szakemberei végzik. Bognár Lajos hozzátette, az ügy azért kiemelten fontos, mert a multinacionális cég eljárása veszélyezteti a fogyasztók biztonságát.

A lap arról is értesült, hogy a jövőben az áruházláncok folyamatos hatósági ellenőrzésekre számíthatnak.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: a Hír TV-nek nevük elhallgatását kérő Tesco-alkalmazottak elmondták, a vállalatnál lemossák a romlott húsokat, és úgy kínálják a vásárlóknak.

Olvasóink írták

109 hozzászólás
 • 109. sopron32+1 2012. március 13. 14:28
  „@ 104. Pikulics 2012.03.12. 04:41

  "Osztrák krumpli: kilója 170 Forint (Euróban), mind ép és egészséges"

  Ebben biztos vagy? Mert a Billában 5 kg 2 euró, és a negyed része annak is szar. Valamilyen szürkés-kékes-fehéres foltok vannak abban is ha lehámozod.”
 • 108. pancser 2012. március 12. 10:37
  „Rubinette alma íze "Nagyon lédús, nagyon magas cukor-, és magas savtartalommal, pikáns-szaftos aromával." Ha valaki meg tudja mondani hol kapható, ha az idén nem is akkor jövőre! Amit még szeretek illetve szeretnék az a Fuji nevű alma. amint látjátok nem kívánok az Idareden rágódni! A magyar Idared csomagolása is megér egy misét, elszürkült meggörbült lécű ládákban is láttam a Metróban!
  Szösszeneteimel arra kívánnám felhívni az illetékesek és a vevők figyelmét, hogy ne kíméljék a magyar portékát ha az csapnivaló minőségű és ne erőszakolják rá az áruházláncokra, és ne vegyük szemetet, akkor se ha magyar.
  Még odáig is lenne értelme elmenni, hogy a magyar áruk minőségének megvédése érdekében, kifejezetten lajstromozzák, ha kell tiltsanak ki bizonyos magyar termékeket, termelőket az áruházakból.”
 • 107. pancser 2012. március 12. 10:11
  „104! "Pikulics" Igen így látja egy tárgyilagos ember, vagy csupán indulatmentes. Vannak korszerű ültetvények az országban almából, de sejtem, hogy mivel piacképesek, külföldön landol az árujuk. Nekünk meg marad a kócerájokban termelt sehova se kellő (lé)alma kormányzati segítséggel. Mert milyen dolog az mondják , hogy egy áruházlánc nem veszi meg a termékeiket. Csak a minőségi magyar termékek felvásárlását kellene támogatni, bár szerintem ilyesmire annak meg nincsen szüksége!
  Krumpliügyben is hasonló a helyzet, mióta erőltetik a magyar árut jelentősen romlott a minőség. Szerintem a hús sincsen másként, a Tesco nem termel, hanem megveszi sajnos azt amit muszáj neki.”
 • 106. Moon-T.Sugo 2012. március 12. 07:34
  „Haszontalan,okafogott vita!
  Csodás korunkban az anyagi érdekek régen túlléptek a tisztességen! Nincs mit tenni, ha csak magunk nem tudunk termelni.Az őstermelő az eladásra tápot, kémiai szereket használ, mert fél a betegségtől,és mielőbb kész terméket akar.A nagyobb szintén!
  Menjetek el reggel a nagyáruházba jó korán(vagy késő este), csodálkozzatok mennyi kisboltos, vásárcsarnoki üzlettulajdonossal találkoztok! Azután egy kis "formázás", és kész a "házi" áru.
  A lemosás nem mai dolog, évtizedes múltja van. Ne legyen kétségetek: tőlünk nyugatabbra is! Az Aldi, a Lidl,stb.illetékes vezetője ott is anyagi érdekelt!
  Az üzemekben külön "brigádok" bontják bőrüktől a lejárt, visszavett terméket, azután mehet vissza a kutterba, majd a töltőbe! Ugye kedves Kaiser?
  A mi Magyarországunk hivatalnokai pénzért mindenre képesek. Az ellenőrök érkezését rég tudják azok, akiknek tudnia kell! Azután jön a hűtő kamion, és az üzem, a nagyáruház melletti utcában várakozik a kétes árukkal, amíg a "nagy" razzia véget nem ér!
  stb.,stb.,stb.,stb.,........................”
 • 105. buggyant 2012. március 12. 06:17
  „pancser, arra nincsen semmiféle tescos mentség hogy lemossák a romlott húst.”
 • 104. Pikulics 2012. március 12. 04:41
  „Magyar krumpli: kilója 150 Forint, fele rohadt, kidobható.
  Osztrák krumpli: kilója 170 Forint (Euróban), mind ép és egészséges.
  Alma: nálam Rubinett és BeniShogun terem.”
 • 103. reader 2012. március 11. 23:49
  „88. pancser 2012.03.11. 07:33

  Öregapáméknál láttam ilyeneket. :)
  Viszont errefelé már aki tart jószágot még egyáltalán az csak saját részre, és nem hízlal úgymond. "leadásra" húsüzemeknek. De csak falvakról van szó! Persze volt már példa, hogy "egyesek" az út szélén intézték a dolgot, városban. :D

  Egyébként még mindig nem értem mi alapja van az osztrákokhoz való összehasonlítása az itteni mezőgazdasági viszonyoknak, azért ott nem züllesztettek le mindent, mint itt 15-20 évvel ezelőtt. És hát ilyen lemaradásokat nem lesz egyszerű bepótolni, ha egyáltalán ez sikerülni fog, bár amilyen irányban haladunk többek között ebből sem lesz semmi.

  Az étkezési szokásokhoz, bár nem nekem szól az a válasz, de szerintem az úgymond. zsírosabb, fűszeresebb kajáknak nem olyan sok köze van a rövidebb átlag életkornak a nyugatojrópához képest! Inkább az életszínvonalnak pölö. :)”
 • 102. pancser 2012. március 11. 22:38
  „101."rommel2". Boldogok a lelki szegények de nem biztos, hogy övél a mennyek országa, mert oda csak jó helyesírással lehet bekerülni. A nagybetűket ismerni nem elégséges, még a kisbolt nevét sem tudod elolvasni!
  100. b.a. Amikor lehet én viszont oda megyek, továbbá nem szeretem a hazugokat és a tudatlanokat!”
 • 101. rommel2 2012. március 11. 21:17
  „HAJRÁ TESCO !!!
  CSAK IGY TOVÁBB !!!
  JÓ REKLÁM EZ A BECSÜLETES KISBOLTOKNAK !!!”
 • 100. b.a 2012. március 11. 19:58
  „Dolgoztunk, szállítottunk a Tesco-nak, így voltam jó párszor a hátsó udvaron a győri nagyáruházban. Na azóta a közelébe se megyek, pedig sokszor útba esik.”
 • 99. pancser 2012. március 11. 19:54
  „"traktoros" Almakérdésben csak a legközelebbi osztrák faluba kell elmenni, látványos a különbség a magyar alma meg az ott kapható alma között. Arról már nem is szólva, míg itt az ízetlen Idaredet kénytelen venni a vásárló ott a legújabb fajták kelletik magukat, többek között olyanok mint az igen finom Red delicius, amely sötétbordó színével bordázott végével a Starkinghoz hasonlít de csak külsőleg! Korábban felbukkant a Tescóban de ma már nem, vagy ha igen valami igen rossz minőségben. Az Aldiból is eltüntek az import almák csak az iszonyatosan csúnyán zacskózott magyar maradt, az is úgy csomagolva, ha megfogod szétszakad a zacskó. Bezzeg az osztrák Hoferben! Ezt tudná a magyar termelő? Persze, ha nincsen verseny akkor ezt, sőt a helyzet még csak romlani fog. A Raschel zsákba szedett alma meg az alma megcsúfolása, megalázása.”
 • 98. pancser 2012. március 11. 18:47
  „96,97, "traktoros," nakika" A magyar étkezési kultúra alacsony ez nem is lehet vita tárgya, hiszen csak fel kell lapozni a statisztikát a magyar lényegesen korábban hal mint nyugati társai, főleg a táplálkozási anomáliákra visszavezethető érrendszeri betegségek terén állunk rosszul.
  Kedves "traktoros" elhiszem, hogy szereted a jó zsíros pörköltet a nehéz házi fürtölésű kolbászt, de te foglakozási körödben még rosszabb a helyzet az átlagosnál. Vannak ám 100 kilón felüli traktoros ismerőseim, amúgy rendes, de nagyevő gyerekek. Egyszer az egyikkel egymás mellett ülve fogyasztottuk a jó vaddisznópörköltet. Én óvatosan kiszedtem a húst a tányérból mert láttam a szaft az tiszta zsír. Így a traktoros szomszédom is, de míg a húsok elfogyasztása után én a tányért félre toltam, addig ő egy szép karaj kényérrel, kanállal kitunkolta a szaftot, ami úgy saccra, legalább másfél deci tiszta disznózsír volt.
  A Tesco az emberek igényét szolgálja ki, a magyar emberek igényét nálunk, más ízlést Angliában. Jól is csinálják nem véletlen az tömeg amely az áruházat látogatja.
  Otthon nem lehet olyan minőséget nevelni, mint egy nagyobb hizlaldában. Itt ne gondoljon senki tsz hizlaldákra, ezek már mind vállalkozók hizlaldái. Otthon csak úgy lehet jó minőségű disznót előállítani, ha táppal eteted. a táp pedig nem más mint zömében gabona magvak keveréke, premixekkel kiegészítve. Más igénye van egy kismalacnak elválasztás után, más a süldőnek más a hízónak. a tápokban tudományos alapon vannak rendezve az anyagok.
  A házisertés tartás hagyományos módja visszatérés a múltba, ám akinek tetszik tegye. Nem lesz hosszabb életű inkább rövidebb, mint aki a Tescóban vásárolt hús fogyasztja.”
 • 97. traktoros 2012. március 11. 13:43
  „Bocs mindenkinek a nagyüzemi nem közeliti meg a zt amit mi otthon nevelünk.”
 • 96. nakika 2012. március 11. 12:53
  „Pancser!
  Te vagy a szerencsétlen meg a többi! Edd a jó kis tescos husodat,ha neked az a tuti! Biztos te is tescos vagy!”
 • 95. acsali 2012. március 11. 11:18
  „Ismerősom is dolgozott a tesóban. Állította, hogy a grillrészen a lejárt húsokat sütötték.”
 • 94. soslaszlo66 2012. március 11. 11:00
  „Minden a helyi magyar főnöktől függ.Llehet az a húsosztály vezetője, vagy részlegvezető, de akár az áruházigazgató is. Az egyik a prémiuma miatt akar minél kevesebb veszteséget elkönyvelni, a másik meg csak a pozícióját félti, valamelyik meg csak az állását és akkor kitalálnak ilyen hülyeségeket. Tehát nem az áruházak tulajdonosai mondják meg a dolgozóknak, hogy mossák le a húst, hanem a jó magyar főnök. Magyar etet magyarral romlott húst!!!”
 • 93. traktoros 2012. március 11. 10:52
  „Helló mindenkinek azért van különbség a magyar alma és labancok almája között, vannak kamionos ismerőseim és amikor viiték a magyar almát a labancokhoz mindenki megrohanta a magyar árut és szinte zabálták.Könnyen vergődik a mi gyümölcsünkkel a rauch mert 100% magyar almából készül.Az USA -ból származó alma minösége nem éri el a 1 % -ot sem.A falusi paraszt tudja mit kell adni a disznónak hogy ne legyen zsiros a húsa egy két nagypofájú nem tudja. Én is falun nőttem fel nekünk is voltak állataink, disznó, csirke , pulyka,meg kacsa , a bolti termékek meg sem közelitik a nagyüzemit.”
 • 92. hahaha77 2012. március 11. 10:42
  „2000-ban dolgoztam a a bromfi feldolgozo üzemben,hát annyit tudok elmondani hogy azota nem megyek MEKIBE hamburgert enni,mert amikor a hamburger hushoz készitettük a pépet,mondtam a fönöknek hogy fönök ezt hogy rakjam a daráloba tollastol belestöl mindenestöl?, AZ a válasz jött ne törödjetek vele hamburgernak megy nem veszik észre........ HÁT JO MEKIBE JÁRÁST KIVÁNOK MINDENKINEK,amugy a baromfiban is voltak oylanok hogy PL:ragadt a hus és át lettek öblitve :D :D :D”
 • 91. gonzo 2012. március 11. 09:57
  „82.dr.Kotász.
  A téli szalámit nem is mossák,beforgatják mészbe,ha már "leolvadt" róla a nemespenész:)Hajjaj,ha a régi abdai bazársor mesélni tudna....az átcsomagolt,99%-ban csak sót tartalmazó vegetákról és tsairól....:)))”
 • 90. k2968 2012. március 11. 08:12
  „79. pancser 2012.03.10. 22:46

  A magyar húsok túl zsirosak, a gyümölcsök jó része, például az alma sem üti meg az amerikai átlagos szintet, no meg persze az osztrákot sem, mégis rákényszerítik az áruházakra. A magyar étkezési kultúra is valahol az alsó sublótban és erre vagyunk büszkék!

  Ha egy kicsit mondjuk úgy húsz évet visszamegyünk,magyar paradicsom ,osztrák paradicsom.Aki kóstolta tudja miről beszélek.”
109 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősítenék az adatvédelmi hatóság elnökének függetlenségét

Egy módosítás öt- helyett tízéves szakmai tapasztalatot írna elő a hatóság elnökének kinevezéséhez. Tovább olvasom