Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Ma is vannak metal ladyk

Nemrégiben hallotttam, hogy Bíró Icát, a fitnesz és a lelki épülés hívét a "Metal Lady" névvel becézték. Ezen csodálkoztam, hiszen a hölgy már régen abbahagyta a keményzenei szereplést. Ugyanakkor azon mai aktív metálénekesnők, akik csodás hangjuk mellett szépségek is, nem ismertek a nem rocker közönség előtt. - írja tudósítónk.
Binder Laura a Dalriada együttes csalogánya, muzsikájukban a metállal népzenei és regei örökségünk keveredik, fiatalok és nem-fiatalok sokasága rajong értük Kiss Júlia az angol To-Mera együttes énekesnője, nemrég Magyarországon is felléptek.

Binder Laura
Binder Laura

A rendkívül bonyolult, ún. progresszív metálcsapatnak eddig két albuma van, de nemzetközi elismertség övezi őket a zenei színtéren, aminek oka nemcsak a zenészek kiemelkedő zsenialitása, de Júlia csodálatos énekdallamai, aminek hallatán pár celebleányka abbahagyhatná a kornyikálást. A bájos veszprémi lány Európa számos színpadán ejtette ámulatba a hallgatóságot. Dalszövegei között szerepel nemcsak Radnóti Miklós: Félelmetes Angyal című, angolra fordított verse, de modern filozófusok (pl. Grayling) művei által ihletett dalok is.Tudom, hogy Bíró Ica szépsége komoly feltűnést, népszerűséget keltett a rockszíntéren - két évtizeddel ezelőtt. A "Metal Lady" nála ma már nem cím, csak egy emlék. A jelen két metal ladyje közül az egyik szívmelengetően vad népzenét, magyar nyelvünk bensőséges szeretetét nyújtja, a másik a nemzetközi elismertséget, a sokat emlegetett magyar zsenialitást. Olyan tulajdonságokat testesítenek meg, amiket mi a magyarok sajtájaként szeretünk nevezni, bár erre sokszor mi magunk rácáfolunk. Érdemes figyelni felfelé ívelő útjukat, mely kicsit a miénk is, magyaroké.

Két gyönyörű metal lady jutott nekünk: Binder Laura és Kiss Júlia.

Angyal Gyula, Szigetszentmiklós"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arrabona Blues Breakers

2007 őszén alakult meg, a győri zenészekből verbuválódott Arrabona Blues Brakers. A fiatal csapat… Tovább olvasom