Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Takarékos kampányra szólít fel az MDF

Nagy Tamás és az MDF – tekintettel az ország gazdasági helyzetére és a választók politika iránti bizalmatlanságára – takarékos politikai kampányra szólította fel a 7. számú választókörzetben induló képviselőjelölteket és pártokat.

˝A törvény előírja, hogy egy képviselőjelölt egymillió forintot költhet a kampányra, bármilyen forrásból származzon is a pénz. Elvárható lenne a kormányon lévő vagy oda készülő pártoktól, hogy a törvények betartásával példát mutassanak a választók felé.˝

Az MDF-nek egyetlen nagyrendezvénye lesz a választókerületben: március 29-én Sopronba látogat a miniszterelnök-jelöltjük, Bokros Lajos.

Az átláthatóság jegyében az MDF országos és helyi kampánykiadásai is nyilvánosak. Nagy Tamás felszólította politikai versenytársait, hogy hozzájuk hasonlóan tegyék nyilvánossá a kampányra fordított költségeiket és azok eredetét is. Az MDF emellett újra kezdeményezi a listavezetők és a helyi képviselőjelöltek közötti nyilvános vitát.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. GYMS 2010. március 22. 16:48
  „Breaking news!

  Vas megyében lista helyett rendőrségi feljelentés lesz:

  http://index.hu/belfold/2010/valasztas/hamis_cetlikkel_bukott_az_mdf_vasi_listaja/”
 • 37. ssmd 2010. március 22. 14:38
  „A sajtótájékoztatóhoz kapcsolódó videó:

  http://www.youtube.com/watch?v=7Ccy34RbLb8”
 • 36. GYMS 2010. március 21. 18:35
  „Breaking news!
  Somogy és Nógrád megyében BIZTOS, Vasban 99%, hogy nem lesz MDF-lista!
  Holnap 16.00-ig dől el minden...a bp.-i lista is "lebeg".”
 • 35. Reális 2010. március 21. 10:46
  „Szánalmas,ahogy az mdf-szdsz bukott,a nép által semmi támogatottsággal nem rendelkező,büntető-eljárások fenyegetettsége alatt álló hiteltelen politikusok veszekednek a nagyon bizonytalan,kevés eséllyel kecsegtető befutó,mentelmi-jogot adó helyekért!”
 • 34. Orfeusz 2010. március 21. 09:12
  „30, GYMS! Mit várt az MDF-es vezetéstől? Simán elárulták a "szövetségesüket". Ilyenek és kész. Láttunk már ilyet más méretekben is .... 2002-ben a FIDESZ-t is simán elárulták. Csapodi Csapody? Csak a mandátum fontos neki, most próbálkoznak, hogy valami más pénzes állással kitömjék és ne borítson. Nála az elvek a pénztárig tartanak. Pláne veszélyben a mama OKM-es állása is. Nem jön be a családi havi kétmilla... Jön az éhezés.... Retkesék? Ott lennének Bp-en az SZDSZ-MDF-es jelöltek. Ők is állíthatnak bp-e listát .... Haha! Csak az egykori szürkeállomány már nem elég furfangos ....”
 • 33. Orfeusz 2010. március 21. 09:05
  „31. 32. Kedves ssmd! Slosar a kopogtatószelvényekkel azt folytatta, amit a mélygarázsban elkezdett...
  Nagy Tamás kampányfilmje maga a mese. Kampányduma. No comment. Munka és méltóság? Nane! Munka nélkül jó élet és mentelmi jog. Ez az MDF programja. Mit akarnak 2-3 és akár 5 százalékkal??? Arról szólnak az álmok, hogy SZDSZ módra belepofáznának és zsarolnának a FIDESZ munkájába? A FIDESZ nem akar és fog az MSZP sorsára jutni, ha nem lesz meg a többség, új választások lesznek. Tiszta, egyértelmű helyzet lesz, többségi felhatalmazással! Bokros márc 29-én Sopronban? Kár a benzinért! Miért nem Mesterházyval közösen tartott mesedélutánt? Marx Károly után "szabadon"... Az egykori közgázos elvtárs/diák, mint a konzervatizmus díszpéldánya! Haha! Ha a Dimitrov téri falak egyszer mesélni kezdenének....... Ébredjetek MDF-esek! Ébredj MDF-es szavazó!”
 • 32. ssmd 2010. március 21. 08:38
  „20. Orfeusz >>
  Nagy Tamás, az MDF soproni képviselőjelöltjének és az MDF országos lista nyolcadik helyezettjének kampányfilmje:

  http://www.youtube.com/watch?v=uafX_CNDUeg”
 • 31. ssmd 2010. március 21. 08:35
  „19. Orfeusz >>
  Slosár nincs nem indul egyéniben és az országos MDF listán sem szerepel; ajánlom a valasztas.hu oldal megtekintését.

  Bokros a BB-os végkielégítésének teljes összegét egy, a hátrányos helyzetű gyerekek tanulását támogató alapítványnak utalta át.

  És ezek után tényleg várjuk március 29-én 17.00-kor a Belvárosi Sportcsarnokba, ahol Bokros Lajos ismerteti programunkat. Ahhoz, hogy Ön is tudjon érdemi kérdések feltenni, javaslom, hogy olvassa át a Munka és méltóság című programunkat, amit itt talál:
  http://sopron-mdf.hu/news/news.php?id=558”
 • 30. GYMS 2010. március 20. 22:10
  „A budapesti lista nem csak Csapody esetleges visszalépése miatt, hanem az SZDSZ elégedetlenkedése miatt is meghiúsulhat! Az előzetes megállapodások szerint ugyanis az SZDSZ-é lett volna a budapesti lista 1. 3. és 4. helye, de Bokros bp.-i listavezetésével ez nem teljesült! Na most a 8 (ez a listállítás minimális feltétele a fővárosban) elfogadott MDF-es közül a 14. vk.-ban induló Győri Dénes eredetileg MDF-SZDSZ-es közös jelölt volt, csak utólag húzták le az SZDSZ nevét a lapokról. Na most úgy néz ki, hogy ha nem kapják meg az 1. helyet Bp.-en, akkor Győri Dénes visszalép.
  Ha viszont megkapják, akkor meg a Bokros lép vissza...és ott van még ugye a Csapody zsarolása is.
  Ráadásul a jelen állás szerint Somogy megyében csak 1 jelöltjük lesz, mert a másik ugyan leadott cédulákat, de saját bevallása szerint is kevesebbet, mint 750, vagyis Somogyban nem lehet majd az MDF-re szavazni!
  Szóval 22.-éig itt még sok minden történhet MDF-ügyben, beindult az "MDF-SAGA"... :)”
 • 29. háté 2010. március 20. 21:31
  „Som Tamás, a Jobbik Fejér megyei (7-es választó kerületi) országgyűlési képviselőjelöltje tájékoztatott az újabb MDF-es választási csalásról. A szombaton tartott választási bizottsági ülés eredményeként nem indulhat a körzetben sem az MDF, sem az LMP, sem a Munkáspárt.

  Kalocsay Kitti, a 7-es vk. kampányfőnöke nemrégiben feljelentést tett az MDF ellen, mert egyértelmű bizonyítékok utaltak arra, hogy a párt ajánlószelvényein utólag lett kitöltve a jelölt neve és a jelölő szervezet. Kiderült az is, hogy a törvénytelen cédulák az ercsi cigánysorról származnak, ahol már hetek óta árulták azokat jó pénzért.

  A csalások következményeképpen a Munkáspárt nem tud országos listát állítani. A csaló LMP-s és MDF-es képviselőjelöltek kiesése nem jár a területi listaállítási lehetőségük meghiúsulásával, mert sajnos ezek nélük is vannak még elegen. Hétfőn és kedden további LMP-s és MDF-es jelöltek ügyében döntenek a választási bizottságok, amik még befolyásolhatják a listaállításokat. Egy örvendetes dolog már biztos: az MDF-nek Somogy megyében nem lesz területi listája, mert az ottani megyei elnök mindösszesen 47 db érvényes ajánlószelvényt tudott bemutatni és nélküle mindössze egyetlen induló van a megyében.

  A tegnapi nap (csütörtök) folyamán a Jobbik soproni alapszervezete súlyos választási csaláson kapta a Munkáspártot. Több szelvény hibásan, azonos kéz által, rosszul volt kitöltve, melynek következtében a helyi jelölt nem indulhat a kommunisták színeiben.
  Úgy tűnik a vérvörös színekben pompázó társaság minden írott és íratlan szabályt áthág a már csak reményeikben élő győzelem érdekében. Ezt mi sem erősíti jobban, minthogy a hibás ajánlószelvények között 17 olyan is volt, melyen évekkel ezelőtt elhunyt személyek adatai szerepeltek. (Nem is értjük, hogyan gondolhatták, hogy nem fognak lebukni - a szerk.) Mindezekről Kollár József, a Jobbik soproni kampányfőnöke tájékoztatta a barikád.hu-t, miután - mint választási bizottsági tag - közös döntést hoztak a csalás ügyében
  FRISSÍTÉS
  A Soproni Választási Bizottság jegyzőkönyvileg megállapította, hogy a Magyar Kommunista Munkáspárt által leadott ajánlószelvények között 17 db elhunytak nevére volt kiállítva.”
 • 28. háté 2010. március 20. 20:13
  „moderálva”
 • 27. Orfeusz 2010. március 20. 18:04
  „Lesz itt még botrány a koncért! Nagy a tülekedés a semmiért. Csapodi Csapody Mike mit fog lépni?Meddig lesz Csapody mama az OKM munkatársa?

  MN Online:
  Az MDF országos listáját Dávid Ibolya, a párt elnöke vezeti, őt követik: Herényi Károly elnökhelyettes, Kajdi József, az MDF kabinetvezetője, Makay Zsolt választmányi elnök, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Juhász Zoltán.
  Az MDF budapesti területi listáját Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt vezeti, őt Debreczeni József követi - olvasható a közleményben.
  Mint korábban beszámoltunk róla, Bokros kijelentette: amennyiben nem fogadják el az általa javasolt listát, ,,faképnél hagyja az MDF-et". Makay Zsolt választmányi elnök és jelentős számú, a testületben megkerülhetetlen tábora pedig ,,apró" módosítással fogadta volna el a Bokros-féle névsort: Dávid Ibolya és Herényi Károly nem kaphatja meg az országos lista első húsz helyének egyikét sem.
  Bokros javaslatában nem szerepel Csapodi Miklós neve, aki viszont azzal fenyegetőzik, hogy ha a választmány elfogadja a Bokros-féle listát, akkor lemond budapesti képviselőjelölti státuszáról.”
 • 26. xo17zy 2010. március 20. 17:45
  „Mi az az mdf?”
 • 25. vitriol2 2010. március 20. 13:47
  „moderálva”
 • 24. laposibenö 2010. március 20. 13:32
  „A 18as megfogta a lényeget. most akkor ki csúsztatgat? A 11es szerint meg 2000 körül nem voltak óriáspalkátok meg kereskedelmi TVk ! Nahát? Hol tetszett ez időben tartózkidni Kedves fideszeském csak nem Oxfordban okosodott ösztöndijjal? Vigyázzon mert lehet a kikpézői már kezdik sajnálni a magába helyezett Tőkét!”
 • 23. Orfeusz 2010. március 20. 13:29
  „Egy közvéleménykutatás szerint a választók legellenszenvesebb pártjai az SZDSZ és az MDF. Az első már
  a megérdemelt helyén van, a másodikat április 11-én töröljük a jövőbeni politikatörténetből, mert ITT AZ IDŐ!”
 • 22. Reális 2010. március 20. 13:27
  „Az mdf spórolhatna magán!Kár akár 1 km-t is utazni,nem kerülnek be a parlamentbe!”
 • 21. háté 2010. március 20. 12:05
  „13. hozzászólás ssmd
  8. háté >>
  Vagyis Önt nem zavarja, ha a nagy pártok jelöltjei a kampányuk finanszírozásakor megszegik a törvényeket - sajátos álláspont.

  De igen, -csak, hogy ez a párt ugyan olyan mocskos, mint a többi parlamenti banda.
  Megélhetési élőlények, ezeknek mindegy kivel-hogyan csak ne keljen dolgozni.
  Évek óta egy értelmes gondolat nem szivárgott ki a hajuk alól. Sz#rkeverő bűnbanda, bokorcsomaggal az élen.
  Majd azért a felelősségre vonáskor, ki kell nyitni a lepcse szájukat, ultraibolyástól-migrényikárolyostól,”
 • 20. Orfeusz 2010. március 20. 08:25
  „Kedves ssmd, drága Miklós! Ébresztő! Hülyére vesznek mindenkit szekfűs Ibolyáék, féregírtó Karcsiék és hatalmas mobiltelefonos Tamás! Ébresztő Miklós(ok)! ITT AZ IDŐ! HÍV A HAZA!”
 • 19. Orfeusz 2010. március 20. 08:20
  „Igen, szavazzunk Nagy Tamás listájára - benne Slosar Gáborra! Hoppá, azért kérdezzük meg előtte Slosart,
  hogy is volt az a soproni mélygarázs, mikor fizetik ki az alvállalkozókat!!!!!!!!!?????????? Szavazzunk Nagy Tamás listájára, és hipphopp elvesznek a szavazatok. Várjuk és hallgassuk 29-én Bokros Lajos elvtársat és az ő "nemzetmentő" marhaságait. Hoppá, tart még a Budapest Bankos végkielégítése és az MSZ(M)P által anno biztosított álláslehetőségekből a pénz? Ex MSZP képviselőből virtigli MDF-es. Éljen a "független" MDF konzervatizmusa - és megélhetési, mentelmi jogos politizálása.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Lehessen buktatni és jeggyel osztályozni˝

˝Az osztályozás és a buktatás megtiltása súlyos károkat okozott a magyar közoktatásban˝ –… Tovább olvasom