Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Az uborkáit árammal védő férfi miniszterelnök-jelölt

Szoboszlai Barna, a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi lett az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje; az országos listavezető, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 12-es választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje, pénteken Monokon mutatkozott be.

A 69 éves kesznyéteni férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást. A tulajdonos a kertjében árammal védekezett a tolvajok ellen, emiatt 2008 nyarán egy férfi halálos áramütést szenvedett, egy másik ember pedig megsérült.

Szepessy Zsolt pártelnök, Monok polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta: egy igazságtalan rendszer áldozata Szoboszlai Barna, aki védeni akarta a saját tulajdonát. Az idős embert - mivel valószínű, hogy a bíróság elítéli - csak úgy lehet megmenteni a börtöntől, ha a mentelmi jog intézményéhez folyamodnak - fűzte hozzá.

Mint fogalmazott: az országgyűlési képviselőket megilleti a mentelmi jog, amivel a parlamenti képviselők folyamatosan "élnek és visszaélnek". Az Összefogás Párt ezért választotta a segítségnek ezt a formáját, hiszen az egyének problémáját akarja megoldani.

Véleménye szerint Szoboszlai Barna jelkép lett az országban. A jelölése "egy kis fricska" a mai politikai élet felé - mondta Szepessy Zsolt.

Kertész-Bakos Ferenc, az Összefogás Párt ügyvezető alelnöke az MTI-nek azt mondta: "húsz éve él vissza a magyar parlament a mentelmi joggal". Nem a jogalkotással van probléma, hanem a jog alkalmazásával. "Ha helyesen alkalmazzák, Szoboszlai Barnának bíróság előtt kell állnia, de ha úgy gyakorolják, ahogyan most, akkor nemcsak a kesznyéteni férfinak, hanem nagyon sok embernek kellene felelnie cselekményéért" - fogalmazott.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. t-a-ibi 2010. február 10. 17:52
  „Én tanulok, te tanulsz, ő iskolát kerül,
  Én vizsgázom, te vizsgázol, ő nem buktatható,
  Én dolgozom, te dolgozol, ő hátrányos,
  Én spórolok, te spórolsz, ő segélyt kér,
  Én építek, te építesz, ő lakást foglal,
  Én gyermeket nemzek, te gyermeket szülsz (annyit, amennyit el tudunk tartani), ő világrapotyogtatja tucatjával, és eltartatja velünk,
  Egy kis Magyar nyelvtan

  Én nevelem a gyerekemet, te neveled a gyerekedet, ő megveri a gyerekeinket,
  Én megvásárolom, te megvásárolod, ő kirabol,
  Én kertészkedem, te kertészkedsz, ő ellopja,
  Én állatot tenyésztek, te állatot tenyésztesz, ő elhajtja,
  Én továbbképzem magam, te továbbképzed magad, ő olvasni sem tud,
  Én adót fizetek, te adót fizetsz, ő segélyt kap,
  Én nyugdíjjárulékot fizetek, te nyugdíjjárulékot fizetsz, ő méltányossági nyugdíjat kap,
  Én korán meghalok, te korán meghalsz, ő a társadalom áldozata, ha korán meghal,
  Az én hamvaimat szétszórják, a te hamvaidat kicsi betonkockába falazzák, ő családi márványozott, aranyozott, étellel, itallal pénzzel, arannyal megrakott kriptában tér örök nyugalomra,
  Ugye tudjuk, hogy kik...”
 • 78. pancser 2010. február 09. 23:52
  „Caligula császár a lovát nevezte ki szenátornak, nincsen új a nap alatt!”
 • 77. knifemaster 2010. február 08. 08:25
  „68. hozzászólás Dr.Bagira 2010.02.06. 20:35

  Tisztelt hozzászólók! Én mindenkinek tiszteletben tartom a nézetét, de nem tudok azonosulni azokkal, akik az embert nem veszik emberszámba!

  Mondod ezt ,miközben a feketebőrűeket ,de nevezzük nevén a dolgot négereket <moderálva>”
 • 76. maradando 2010. február 08. 01:59
  „72.Dr.Bagira.
  Nem lehettne egy "kutya" a Magyar Miniszterelnők-jelölt? Miért mindig csak a "kutyaűtök"kapnak vezetői szerepet ?”
 • 75. kolombela 2010. február 07. 19:58
  „71. Dr.Bagira 2010.02.06. 20:35
  "nem tudok azonosulni azokkal, akik az embert nem veszik emberszámba!"
  Akkor kezd a cigányokkal a nem azonosulást. Ők valóban nem veszik emberszámba a magyarokat.”
 • 74. kolombela 2010. február 07. 19:44
  „60. Dr.Bagira 2010.02.06. 10:55
  Mielőtt véleményt alkotsz valamiről, nem árt tájékozódni. a bácsi nem a kerítésbe vezette az áramot, hanem a veteményesét kerítette körül és abban volt az arám. Egyébként felhívta a figyelmet klf. táblákkal és a cigányok is tudták, hogy "dzsudó dzsal a derótban".”
 • 73. Dr.Bagira 2010. február 07. 01:04
  „pamplona: nem fogok tovább veled vitázni! <moderálva> Én is szebb jövőt kívánok, de az merőbben ellentéte a te kívánalmadnak!”
 • 72. pamplona 2010. február 07. 00:27
  „74 Dr.Bagira: Mit zagyválsz itt összevissza? Ki tünteti fel magát kivülállóként? Tanulj meg disztingválni, mindannyian részesei vagyunk ennek az társadalomnak, és kénytelen elviselői a kialakult ..... helyzetnek! Tegnap Barna bácsi, holnap akár Te is áldozata lehetsz ennek, attól függetlenül .hogy nem TE vagy okolható a jelenlegi közállapotokért. A szebb jövő a nemzet egészére vonatkozik, kár erről a ferdités szándékával zagyválnod.Nincs itt ti meg mi ebben a vonatkozásban.Ostoba fröcsögésed helyett konkrétumokat pedig olvashatsz a JOBBIK programjában.Ilyen kifejezéseket mint "konc" pedig okosabb lenne ha az elmúlt 20év politikai "elitjével" kapcsolatban használnál! A jelenlegi sokaknak kilátástalan sivárság helyett:Szebb jövőt!”
 • 71. Dr.Bagira 2010. február 06. 23:58
  „pamplona!
  Mi jogosít fel arra, hogy magadat és a szebbjövővel ..... társaidat kívülállóként tüntesd fel ebben az .... társadalomban! Amennyiben valóban így van, akkor te legalább olyan részese vagy az .... társadalomnak, mint mi!
  A hangzatos szebb jövőt köszönésetek nekem nem mond semmit! Semmi konkrétumot nem tudtok mondani, csak azt, hogy ami nektek szebb jövő, magasan szartok rá, hogy másoknak kilátástalan jövő!
  Abból a szempontból igazad van, hogy Morvai cuki babának már szebb a jövő, igaz, hogy az Eu. parlamentben a szemeteslapátot sem engedik neki megfogni, de nagyon jó a tiszteletdíja és nem is hazudott, szép ez a jövő!
  <moderálva....> Igazat adok neked, egy feltétellel, ha nekem is és a tiz millió társunknak is ugyanolyan szebb jövőt kívánsz mint magadnak és a jobbikos barátaidnak!”
 • 70. pamplona 2010. február 06. 23:12
  „72Dr. Bagira: Itt nem használ ki se senki semmit pártpolitikai érdekből. Van egy tisztességes ember, aki áldozata lett annak az ...... társadalmi helyzetnek, aminek a kialakulásáért korántsem Ő a felelős! A vádlottak padján az eset kapcsán nem Barna bácsinak lenne a helye, hanem azoknak akik részesek a közrend és közbiztonság megszűnésében, akik a deviáns elemek alá-rasszizmust ,fasizmust kiabálva- folyton a lovat adják.Szerencsére ez a lemez már lejáróban van, változás lesz egyre több embernek nyílik ki a szeme! Ezért bízom egy szebb jövőben!”
 • 69. Dr.Bagira 2010. február 06. 21:26
  „moderálva”
 • 68. Dr.Bagira 2010. február 06. 20:35
  „Tisztelt hozzászólók! Én mindenkinek tiszteletben tartom a nézetét, de nem tudok azonosulni azokkal, akik az embert nem veszik emberszámba!
  Az ilyeneknek azt kívánom, hogy a kisebbség jusson többségbe és ők legyenek a kisebbség! Kolduljanak, bűnözzenek, gyilkoljanak, teljen meg velük a börtön, csapja őket agyon a kertésbe vezetett áram!
  Tudomásul veszem mindenki véleményét, én is csak egy vélemény nyilvánító vagyok, doktor vagy paraszt, mindegy! EMBER!”
 • 67. meir 2010. február 06. 19:05
  „ekkora hulyeseget meg eletemben nem hallottam!!!!!
  mi koze "ennek" egy demokratikus valasztashoz,mint olyanhoz??? hol van ebben a "boni" barmelyik politikai ero reszere is???”
 • 66. dracoshatgan 2010. február 06. 18:16
  „Szepessy Zsolt és az Összefogás Párt végre a valós problémák megoldásáról beszél. Adósságamnesztiát és a lakosság konszoldálását a bankok helyett. Véget kell vetni a pénzeszsákok, piócák, bankárok, uzsorások, lakásmaffia eldorádójának. Emberhez méltó otthont minden magyar családnak. A közéletben továbbra sem a valós helyzetről beszélnek, helyette nyugdíjasijesztgetés, rovásírás, és persze Hagyó Miklós a best of...”
 • 65. suellen 2010. február 06. 17:39
  „http://zipp.hu/velemeny/2010/01/18/rasszista-e_jozsi_bacsi_ha_nem_vag_disznot”
 • 64. Ibrox 2010. február 06. 17:09
  „Dr.Bagira! Nem egyszeri gyerekes csínytevésről van ám szó.Azt még a rajkónak is elnézzük 1-2-szer,emberek vagyunk.”
 • 63. suellen 2010. február 06. 16:12
  „Vili bácsi Oroszlányban nem volt rászistá nyilas náci, nem védte a házát, kertjét. Meg is ölték egy gázpalckért meg tizenkét fagyasztott csirkéért. Ugye szocdem azok sem ...... helyzetűek voltak? A 13 éves kis ribanc is tejfölszőke volt, ugye?”
 • 62. okostojas007 2010. február 06. 13:15
  „egy kertesz miniszterelnök jelölt....ez nem is rossz...
  a többi jelötnek csak politikus multja van.....”
 • 61. kvantum 2010. február 06. 12:08
  „60. hozzászólás Dr.Bagira 2010.02.06. 10:55

  Kár lenne válaszolni a kérdésedre, mert

  ad1., képmutatás (a válasz is képmutatás lenne)
  ad2., az első bekezdésed __LOGIKAILAG__ egyáltalán nem kapcsolódik az ügyhöz, arra nagyon jó, hogy néhány emberben lelkiismeret-furdalást keltsen és az ügy körülményeit nem figyelembe véve válaszoljon, érzelemből.

  Összegezve: a kérdés nagyon rossz volt. Tipikusan ügyvédek szokták alkalmazni ezt a pszichológiát...”
 • 60. nanemá 2010. február 06. 11:59
  „Ez a lopás nemcsak uborkáról szól.Volt ott annál jóval több.
  Kipucolták a tetvek az egész padlást.”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találja meg az elveinek megfelelő pártot!

A választópolgárok eligazodását kívánja segíteni internetes tesztjével egy szervezet és az Ipsos. Teszteljen Ön is! Tovább olvasom