Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Világgá futott a Nyúl? - Elmarad idén a Nyúli Húsvét?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a hagyományteremtő Nyúli Húsvét rendezvényei, a "Fut a nyúl" futóversenytől kezdve a bográcsban főtt finom ételekig, a nyúlszépségversenyekig s még sorolhatnánk... Idén elmarad a Nyúli programsorozat?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a hagyományteremtő Nyúli Húsvét rendezvényei, a "Fut a nyúl" futóversenytől kezdve, a népitáncosok, majorettek, kézművesek bemutatkozásin át a bográcsban főtt finom ételekig, a nyúlszépségversenyekig s még sorolhatnánk...

Szép színfoltja volt nemcsak Nyúl község életének, hanem az egyre messzebbről is ideutazó látogatóknak is örömet szereztek ezek a színvonalas rendezvények - írja Cseszregi B. Magdolna szerkesztőségünknek eljuttatott levelében.

Végleg világgá futott a nyúl?
Végleg világgá futott a nyúl?

A község új honlapján, hiába keres a "Nyúli futás"-ra az érdeklődő, csak akkor talál információt, ha a régi honlapra kattint. Ott egy könnyes szemű, síró nyuszi közli, hogy 2012. ben elmarad a Nyúli Húsvét!

Alasztics Gyula faszobrász tavaly a legjobb nyúli futóknak felajánlott vándordíjai, a futónyuszik sem találhatnak új gazdára...

Szinte biztos vagyok benne, hogy ha időben nem tudatják az emberekkel, megjelennek most is, mint minden évben, hogy együtt ünnepeljenek a falu népével, mint az előző években, mert hisznek a jó dolgok megmaradásában, a hagyományteremtés nagyszerűségében!

Végleg világgá futott a nyúl? - teszi fel a kérdést olvasónk.

Olvasóink írták

 • 17. dns666 2012. április 25. 13:23
  „Tisztelt Motorka 007!

  Érdekes lehet a program ha 2 nap alatt sikerült össze szervezni.Főleg hogy a Nyúli Húsvét egy évig készül....
  Így lehet hogy a nyúli vezetőséget nem a pénz motiválta hanem a rendezvény és a falu hírneve? Mert lehet nem programok mennyiségével volt a gond hanem a minőségével.
  Amúgy meg sok felajánlani való pénzük nem igen maradt volna mivel a Nyúli Húsvét egy levédett rendezvény és így egy kis pereskedés után ráfizették volna a gatyájukat is...

  Üdv: DNS”
 • 16. Motorka007 2012. április 07. 07:40
  „Nahát-nahát, Tisztelt Nyúl község vezetői a cselekedetük 1-es, de nagy egyes, amit sajna nem tudnak kijavítani sem. Úgy hogy húzzanak el a falu éléről, de jó messze. igen lett volna egy másik szervező, aki meg akarta tartani a rendezvényt és két nap alatt a teljes programmal elő álltak csak a tisztelt falu nagyjai nem akarták elhinni, hogy ez ilyen gyorsan sikerült. Meg voltak a fellépők, meg volt a műsor a gyerekeknek, a nyugdíjasoknak, a vendéglátás teljes skálája. Csak egy nem volt HELYSZÍN ahol meg tartották volna, mert azt nem adta a vezetőség. Azt mondták oké engedjük, de a helyet nem adjuk!!!???. Mi van? Hogy lehet rendezvényt tartani helyszín nélkül? A szervezők a teljes bevételt felajánlották a Nyúli alapítványnak, aki a bevételből az óvodának nagyon szükséges kellékeket, amire évek óta nincs pénz meg tudta volna venni. Szégyellje magát a vezetőség, a testület, mert egyhangú döntéssel utasították el. Lehet úgy gondolták ,,nekünk nem lesz bevételünk"akkor nekik se legyen. Röviden ezért maradt el az idei nyúli nap.”
 • 15. Zsudiji 2012. március 24. 21:23
  „Rendezvenymuhely,
  Köszönjük az infókat. Persze, hogy mentek a találgatások! Egy ilyen semmit mondó cikk után, szerintem szándékosan írunk mindenféle butaságokat. Nesze semmi fogd meg jól cikkecske.”
 • 14. zakarias3 2012. március 24. 20:31
  „13.Tessék mondani! A főszervező mellett nincs egy mellékszervező?Vagy ez egy olyan kacifántos feledat,amit más nem tud megoldani?”
 • 13. rendezvenymuhely 2012. március 24. 15:23
  „Tisztelt Fórumozók!
  A találgatások elkerülése végett, szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a "Nyúli Húsvét" 2012-ben nem politikai és nem gazdasági okokból, hanem a főszervező hozzátartozójának betegsége miatt marad el.
  Bővebb tájékoztatás jelenik meg feltehetően a hétfői lapban.

  Megértésüket köszönve, 2013-ban találkozunk!

  Üdvözlettel a szervezők: Rendezvényműhely Közhasznú Egyesület”
 • 12. Zsudiji 2012. március 24. 10:30
  „"Mi köze ehhez a Fidesznek?" Hááá méé, nincs??? X)”
 • 11. hires 2012. március 23. 21:34
  „Mi köze ehhez a Fidesznek? Ennyi ostoba embert... Hihetetlen.
  Mennétek vissza a kommunizmusba, lenne nektek fegyveres erők napja...”
 • 10. Zsudiji 2012. március 23. 19:55
  „Amúgy Fideszes a polgármester? Semmi infó, csak ennyi világgá futott a nyúl...”
 • 9. Adyvárosi 2012. március 23. 19:29
  „A gyerekek évek óta jól érezték magukat, és egy bejáratott ünnep volt. Semmi köze ehhez a politikának, csak manapság már egy ekkora faluban is az a lényeg ki kinek tud a kalapjába <moderálva>ni. A körforgalom építés úgyis indul , lesz itt dugó, meg káosz, nem a focipályára, hanem a faluba is alig lehet majd bejutni.”
 • 8. barbicsek1111 2012. március 23. 17:26
  „Belépőt?? Ugyan kitől?? Én nem fizettem senkinek!”
 • 7. acsali 2012. március 23. 16:37
  „Tavaly belépődíjat szedtek és ezért a lakosság részéről támadás érte őket.”
 • 6. bali00004 2012. március 23. 13:54
  „Orbán betiltatta. a nyulak alakzatban mozognak. és félelem keltőek. sün napok lesznek idén.:-) Pintér Sanyi bácsi fő védnökségével. és a Mazsihisz támogatásával. koncertet ad a HIT gyülekezet.”
 • 5. Motorka007 2012. március 23. 12:56
  „DE MIÉRT MARAD EL, VAGY KI MIATT??????????????????????????????????????????????????????UGYE NEM VALAMI NAV-VÁM-APEH VAN A DOLGOK MÖGÖTT???????????”
 • 4. ehajni81 2012. március 23. 12:45
  „Nagyon sajnálnám, ha elmaradna. Mi minden évben részt vettünk, és a tavalyi volt szerintem az eddigi legjobb! Ne fuss el nyuszi! :-(”
 • 3. graciela 2012. március 23. 11:20
  „Éveken át mindig lemaradtam róla, mert párom szüleinél töltöttük általában a Húsvétot, akik 200 kmre laknak tőlünk. Idén mégis úgy alakult, hogy nem utazunk el hozzájuk, és így elmehettünk volna a Nyúli Húsvétra. :( De amint látom, most ezen okok miatt nem jön ez össze. :( Én is az indokra lennék kíváncsi. :(”
 • 2. Zsudiji 2012. március 23. 11:01
  „Nagyon sajnálnám, hogyha elmaradna. Polgármester mit mond, miért? :(”
 • 1. Mankapunka 2012. március 23. 10:54
  „Nem csak ez fog elmaradni,hanem a Húsvét Hétfő is keddre fog esni ebben az évben,hogy legyen egy jó bevételt hozó hétvége az államnak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósító - Potyog a vakolat a NAV győri épületéről - fotó

Pénteken negyed 11 körül tűzoltok vonultak a Liszt Ferenc utcai NAV épületéhez, mert a homlokzat egy… Tovább olvasom