Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Tehetséges tanulók a Hild Szakközépiskolában

Szép eredményeket értek el a 2014-15-ös tanévben a győri Hild József Építőipari Szakközépiskola tehetséges tanulói az iskola műemlékkutató szakkörében.
A szakkör diákjai a tanév során megismerkedtek a kutatás-módszertannal, az IKT eszközök használatával; műemlékeket, várakat kutattak az interneten és szakkönyvekben, melyekről képi és szöveges adatokat gyűjtöttek; papír maketteket készítettek várakról és kastélyokról; Vitány váráról makettet és 3 dimenziós látványtervet, erdélyi reneszánsz várakról és kastélyokról vázlatrajzokat, grafikákat készítettek.


Nem csak a szakirodalomban, hanem a helyszíneken is kutattak. Fürjes János és Csuka István szakkörvezetők irányításával győri városnéző sétát, múzeumlátogatást tartottak.

A tanév során több szervezett kiránduláson vettek részt. Várkutató kirándulásaik során felkeresték középkori várainkat, Csobáncot és Szigligetet a Balaton-felvidéken, jártak a "nyugati végeken" Hainburg és Dévény váraiban.

Kutattak a reneszánsz várépítészet nyomában Győrben, Mihályiban, Héderváron, valamint a szakrális építészetet szemlélve Lébényben, Pannonhalmán is. A Vértesben tett túra folyamán Vitány váránál az éppen ásatásokat végző régész ismertette a legújabb kutatási eredményeket.

A szakkör szakmai munkáját olyan színvonalas előadások erősítették, mint az "Örökségvédelem az építészetben, elméleti ismeretek és példák a Kisalföldről", "Tehetséggondozás az építészetben", "A középkori várépítészet geometriai szerkesztési elvei".

A tanulók bemutató kiállítást szerveztek az iskolában az elkészült projekttermékekből és azokból a színes tablókból, amelyeken a kirándulásaikat és kutatásaikat prezentálják. A Műemlék kutató műhely tehetséges tanulóinak tartalmas munkája a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulhatott meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23-as szám lufikból a Volton - videó

Videóra vették az "égi jelenséget" a Volt Fesztiválon. Tovább olvasom