Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Szoborszentelés Himodon

A himodi iskolában 1965-ben végzett osztálytársak elhatározták, hogy anyagi támogatásukkal felújítatják a Kossuth Lajos u 3. szám előtti Mária szobrot.

Az elhatározásból a szombati falunap keretében megvalósulás lett, hiszen a reggeli, ünnepi szentmise után Jász László helyi plébános felszentelte a most felújított szobrot.

Az ünnepi köszöntőben többek között elhangzott a legnagyobb magyar egyik fő intelme, hogy „Csak a múltnak a megbecsülésén épülhet fel a jelen"E gondolat kapcsán került ismét köztérre a korábbi szépségében az 1822-ben Kocsis Fenc és Füzi Katalin ősök által állítatott Mária szobor.
A közel 200 éve fennálló Mária szobor múltja és jelene bizonyítja, hogy nélkülözhetetlen és megkerülhetetlen igazságtartalma van ennek a kijelentésnek, főleg Nagyboldogasszony, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén.Rendkívül fontos a múlt dicsősségének megbecsülése, hagyományaink, gyökereink, őseink, keresztény hitünk megőrzése és megtartása. A múlt hagyományaira, az összegyűjtött szellemi és lelki értékekre alapozva kell erőt gyűjteni olyan közösségek kialakítására, amely a közös munkát elvégzi, majd együtt tud ünnepelni, s ezeken az ünnepeken, találkozókon a hazai energiából fel tud töltődni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét, kiöntött italok nyomai a Fő térre vezető átjárónál

A kamera sem tartotta vissza a fiatalokat attól, hogy szemétdombot hagyjanak hátra maguk után… Tovább olvasom