Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

IX. Nemzetközi Akkusztikusgitár Fesztivál

Szombaton este hét órai kezdettel , igazi művészek előadását tekinthették meg azok , akik ellátogattak a IX. Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztiválra. A programnak ezúttal is a győri Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ adott otthont.

Hihetetlen értékek találkoztak a műsor folyamán. Olaszország, Németország, Franciaország és Magyarország zenei stílusának keveréke, ugyanakkor hasonló érzelmes dallamok is csendültek fel a helyszínen, ahol kivetítőn különféle vizuális képek és egyéni kontrasztos diák tették még hangulatosabbá az előadók produkcióit - írta olvasó tudósítónk Gulyás Attila.

Elsőként Szabó Sándor lépett a közönség elé, aki örült annak, hogy ismételten Győr Városában lehet, és olyan művészekkel érkezett, amit a
közönség majd a szívébe fog zárn. Szabó Sándor közvetlenségét zerető
emberek meredt figyelemmel kísérték végig a bevezetőt, ami után, Szabó művész úr gitározott.

Az ismert népi motívumokból és dallamokból ismert zenedarab kifejezetten gitárra íródott, és ilyen monumentális formában most
hangzott el először Magyarországon. A mű a magyar gitárzene első
megnyilvánulása Bartók és Kodály által kijelölt úton.

A darab több mint öt éven keresztül formálódott, csiszolódott a jelenlegi formájában, amivel Szabó Sándor köszöntötte a IX.Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivál közönségét.

Az Olasz Gionni Di Clemente hihetetlen zeneszeretete betöltötte a színpad
környékét, ahol a közönség csak ámuldozott a csodás gitárműsoron. Bob
Bonastre Franciaországból érkezett Győrbe, aki külön egyéniségével egy
sikerkoronázta programot nyújtott át tisztelőinek.

Németországból jött Ralf Gauck, aki szinte kikapcsolta önmagát, és csak a zenének élt azokban a percekben, amikor övé volt a színpad. Lehetett látni rajta , hogy életeleme a gitár, és a zene. Arcvonásaiban megnyilvánult a mélyen áthatott ritmus , a sorsokról regélő gitár.

Duóban is fellépett az este folyamán Bob Bonastre és Gionni Di Clemente, ahol Bonastre egyéni énekhangjával emelte az est hangulatát.

A három órás program zárásaként, a négy gitárművész együtt is megmutatta, hogy mire is képesek valójában. A rendezvény végén, mindenki élményekkel feltöltődve hagyhatta el a Petőfi Sándor Városi Művelődési Házat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Góger Szabolcs tanulmányi sikerei

Góger Szabolcs, a soproni Szent Orsolya Gimnázium diákja szép sikereket ért el az országos kémia… Tovább olvasom