Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Horváth Mária Stefánia hat évtizede a sportrepülés szerelmese

A Győrött élő Horváth Mária Stefánia hat évtizede a sportrepülés szerelmese. Számos tanítvány került ki a kezei közül.

Az emlékek mélyen a szívében élnek, hiszen beszélgetésünk elején csupán néhány mondat szólt a repüléstörténetének lényegesebbnek tűnő eseményeiről, azonban ahogy felelevenedtek a kor fontosabb mozzanatai, egyre jobban, lelkesebben kerültek előtérbe a repüléssel kapcsolatos események. Horváth Mária Stefánia a testvéreivel együtt került még annak idején a Győri Repülő Klub tagjainak sorába. Szülei humánusak voltak és támogatták törekvéseiket.

Ahogy az lenni szokott, számukra is kötelező volt vizsgákon bebizonyítani
tudásukat ahhoz, hogy önállóan is vezethessék a repülőgépeket. A hatalmas energia, a szorgalom nem hagyta mostoha sorsra jutni Máriát, hiszen oktatóvá nőtte ki magát a kezdeti pilóta növendék.

Volt úgy, hogy 12 tanítványa is volt. Természetesen ezen oktatás során elengedhetetlenül fontos volt a fegyelem. A levegőbeli tevékenységek és a szárazföldön való kiszolgálási feladatok is teljes értékű, felelős gondolkodású, fegyelmezett embereket követelt meg.

Az élet úgy hozta Mária életében, hogy harminc géptípussal repülhetett, és az életének egyik fontos állomása volt a sportrepülés, amit immáron hat évtizede töretlen szeretettel végez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámok cikáztak Győr fölött - Fotó

Olvasónk villámot fotózott hétfőn este Győrben. Tovább olvasom