Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Győrbe érkezett a Fogadd el, fogadj el! kampány

Rendhagyó találkozásra hívta a KézenFogva Alapítvány a győri diákokat: ismerjék meg fogyatékos társaikat, lépjenek be világukba, szerezzenek új kapcsolatokat, barátokat. A rendezvénynek a Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont.


A KézenFogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! kampánya március óta van úton, és – Debrecen, Szeged, Pécs után – ez alkalommal Győrben szólította meg az iskoláskorú gyerekeket.

A "roadshow" keretében a helyi iskolák tanulói közös programokon lehetnek együtt fogyatékos társaikkal, megérthetik gondjaikat és nehézségeiket, megtanulhatják leküzdeni fenntartásaikat ezzel a még ma is zárt világgal szemben.A KézenFogva Alapítvány igazgatója, Pordán Ákos az ismeretátadást, a többségi társadalom minél szélesebb edukációját tartja fontosnak.

"Minél fiatalabb korban pillanthatnak be a gyerekek fogyatékos társaik életébe, annál inkább gondolják majd úgy későbbi életük folyamán, hogy több közöttük a hasonlóság, mint a különbség.

E kampány célja a kapcsolatok építése, a falak lebontása."

A legnagyobb hazai bank által is támogatott rendezvényen értékes és érdekes interaktív játékokon, eszközökön keresztül lehetett elsajátítani azt a hozzáállást és megértő odafigyelést, amire fogyatékos társainknak szükségük van.

A látogatók többek között a bank esélyegyenlőségi játékát is kipróbálhatták, és egy-egy kedves ajándékkal is gazdagodhattak.A győri eseményen az Audi ETO KC két kiváló kézilabdása, Kovács Anikó és Orbán Adrienn is részt vett.

"Természetes volt, hogy eljövünk a rendezvényre. A sport jó eszköz arra is, hogy a figyelmet ráirányítsuk a segítségadás fontosságára.

Büszkék lehetünk hazánk fogyatékossággal élő élsportolóira, akik a sportteljesítményen túl hatalmas akaraterőről és kitartásról is tanúbizonyságot tesznek. Az a fontos, amit tudsz, és nem az, amit nem" – mondta Kovács Anikó.

Az alapítvány idén tavasszal tette közzé A világ színes című felhívását, amelynek kapcsán neves közéleti személyiségek – köztük a Győri ETO női kézilabdacsapata – osztják meg gondolataikat a fogyatékosságról és az elfogadás fontosságáról (www.avilagszines.kezenfogva.hu).

Az idézetek és az eredeti aláírások pólókra kerülnek, amelyeket később az alapítvány elárverez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikanap a Mórában - Fotók

Az Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Középiskola a középiskola reál munkaközössége április 24-én… Tovább olvasom