Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Dolgoznak a Duna-bástya ásatáson - fotók

Talajmintákat vesznek, s helyenként 25 méter mélységig fúrnak le - írta tudósítónk.
˝A markoló vezetője elmondta, hogy talajmintákat vesznek, s helyenként 25 méter mélységig fúrnak le˝ - írta tudósítónk.

Dolgoznak a Duna-bástya ásatáson. Fotók: Schwarcz Balázs

Olvasóink írták

 • 16. Búzakörte 2013. február 15. 18:34
  „Valaki megkereshetné végre ennek a grófnak az elgurult gyógyszerét!”
 • 15. Valaki 2013. február 15. 17:26
  „10. pillow

  Helyes, <moderálva>. :)”
 • 14. zakarias3 2013. február 15. 15:04
  „13.kató11!Szerinted érdekel valakit ebben az <moderálva> bagázsban,hogy mit akar a nép?A lényeg a saját és a többi oligercha pénztárcájának a teletömése!”
 • 13. kató11 2013. február 15. 14:18
  „Nem akar a nép garázst,maradjon a Duna-bástya!korrupt banda!”
 • 12. Gróf-Úr 2013. február 15. 10:51
  „Kérem szépen az ilyen havas, lucskos téli napok arra valók, hogy az ember utánajárjon olyan dolgoknak, amelyekre egyéként nem jut ideje. Ivánt leküldtük az ásatásokhoz, hogy tanulmányozza egy kicsit a technikát. Persze a munkaterületre nem engedték volna, ezért Wilhelmina von Knoblauch előrelátóan egy laposüvegcsében jóféle pálinkát rakatott Etussal a belsőzsebbe. Hát kérem ebben a rettenetes hideg, nyirkos időben úgy itták a gépkezelők s a művezetők, mint a vizet! Wilhelmina azért csodálja ezeket a durva fúrási beavatkozásokat, mert nyomoztatott egy kicsit s megtudta, hogy nincsenek is tervei a Dunakapu téri bolond mélygarázs építésnek. Tessenek elképzelni, az egész egy vaklárma!
  - Na de akkor hogyan jelenthette be az a nokedli fejű pár hete, hogy épül a három emelet mélységű borzasztó műtárgy? - kérdezte Wilhelmina és elkezdett kombinálni. Bezárkózott a kézimunka szobába és cérnaspulnikkal, gombokkal, kapcsokkal és gombostűkkel valami régi jóslásszerűségbe fogott. A végére a gombok úgy rendeződtek és a cérnaspulnik úgy gurultak, hogy abból az következett, nem is akarnak a városi hűbérurak oda mélygarázst. Csak mondták. Kérem a cél Wilhelmina szerint az, hogy a környékről kipucoljanak bennünket, belvárosi úri lakókat. A parasztpiac ellehetetlenítése is ezért volt és ugyanezért nem akarják visszatelepíteni se! Úgy játszanak a különféle tervekkel, mint a miniszterelnök azzal a csúnya nagyorrú banyával, akinek van valami intézete, amelyik egész országokat el tud látni zsebpénzzel!
  Wilhelminának azt súgták a gombok, különösen a drágaköves színes szett, amit még a dédanyjától örökölt, hogy sose volt cél egyetlen percig se a parkológarázs építése. - Nem! Nem és nem! - toporzékolt Wilhelmina a tilalmas perzsán. - Itt egyetlen cél volt és van, a rumli fenntartása. - sivította úgy, hogy az egész háznép összeszaladt. Minél tovább tart a rumli, annál valószínűbb, hogy elmenekül a környékről az úri közönség, a boltosok, a vendéglősök. A cél a kifüstölés! Ivánnak máris van tudomása olyan házról, ahová megüzente a Nagy Hadúr, hogy jobban járnak, ha csomagolnak. - Szegény Sigfried bácsi, jobb is hogy nem tudja, minek vagyunk kitéve. - szipogja most Wilhelmina, mert meg van győződve, hogy bennünket is szanálni akar, ha nem is a Nagy Hadúr, de a kicsi bábabácsi, aki mindenütt ott lábatlankodik.”
 • 11. oPTiKa 2013. február 15. 08:42
  „Én is úgy látom: Valamelyik maffia (politikai??) elhatározta, hogy ott garázs lesz, megkentek pár embert és most megy a fenyegetözés, hogy ha nem lesz mélygarázs, akkor gond lesz... A döntéshozónak nevezett városházi bábuk meg féltik a börüket és mindent megtesznek, hogy megvalósuljon ez az örültség.”
 • 10. pillow 2013. február 15. 07:48
  „Utazás a föld középpontja felé...
  Az a helyzet, hogy a közgépnek (vagyis a felcsutinak) már be van ígérve a nagy meló, csak kiderült, hogy a terület csak a harmada lehet az eredetileg kigondoltnak, akkor háromszor olyan mélyre kell menni, mert annak a pénznek már megvan a helye.
  Ez megy a gazdaságban is: nem érdekes, hogy milyen áron. de a háromszázalékos hiányt tartani kell, ha beledöglünk akkor is.
  És beledöglünk.”
 • 9. ATXadmin 2013. február 15. 07:43
  „ennyi pénzből felújíthatták volna az összes utat Győrben....vagy még két emeletet ráhúzhattak volna a termálfürdőre vagy ...... :)”
 • 8. oPTiKa 2013. február 15. 07:38
  „Jéééé, Valakinek igaza van :-D”
 • 7. Valaki 2013. február 15. 06:57
  „Ennyi pénzből már 2 aquaparkos versenyuszodát lehetne építeni.”
 • 6. Pikulics 2013. február 14. 23:19
  „Vizet keresnek a háromszintes uszodához! :-)”
 • 5. urbaniastapista 2013. február 14. 22:46
  „A markoló az csak utat egyengetett a két talajfúrós teherautónak (zöld és fehér).
  A 25 méteres fúrás azért kell, mert az alapján lehet kitalálni, hogyan is lehet megépíteni anélkül a három szintet lefelé, hogy ne legyen uszoda a gödörből.”
 • 4. Accra 2013. február 14. 21:44
  „Ha láttad, elhiszem, de a képen csak a hátsó fele látszik, a markoló kanál nem.”
 • 3. bazsifekete 2013. február 14. 20:49
  „2. Accra 2013.02.14. 19:50
  Bocs, de a képen nincs markoló:)

  5 / 9 fotót nézd meg.”
 • 2. Accra 2013. február 14. 19:50
  „Bocs, de a képen nincs markoló:)
  Talajmechanikai vizsgálathoz csinálnak kutató fúrást. Ebből fog kiderülni, hogy a biztonságos megépítéshez az Isten pénze sem lesz elég;)”
 • 1. Dwatson 2013. február 14. 16:46
  „Minden valószínűség szerint itt egy parkolókút vagy parkolóakna készül,hogy csakazértis megmutassák hogy ha ők akarják akkor épül oda parkoló,bármi áron is,bármibe kerül is ez Győrnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlt egy fa a győri játszótéren, összetörte a mászókát - fotók

Nem tudni, hogy a sok hótól, vagy villámtól dőlhetett ki, de jól telibe találta a mászókát - írta… Tovább olvasom