Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Az osztrák autós esete az egyirányú utcával

Olvasónk megörökítette egy osztrák autós esetét az egyirányú utcával - forgalommal szemben.

"Kedves Kisalföld szerkesztősége!

A mai napon történt velünk ez az eset, amit meg is örökítettem. A tanulsága: valakik még mindig nem ismerik a KRESZ-szabályokat, vagy nem tudnak olvasni.

A börtön mellett álltunk az autónkkal az egyirányú utcában, várva, hogy zöld legyen, és balra tudjunk kanyarodni. Ezalatt a Szent István úton haladóknak telizöld volt, tehát ők mehettek. Egyszercsak a Szent István útról valaki be akart kanyarodni balra, azaz oda, ahol mi álltunk. Éppen hogy meg tudott állni, így jóformán a kereszteződés közepében jött rá, hogy nem jó helyre kanyarodott! Mi pedig csak ültünk az autóban, és le voltunk döbbenve.


Ekkor a Szent István úton haladók pirosat kaptak, és jöttek a Jókai útról Szent István útra kikanyarodó járművek. De mi lett volna, ha mi, akik a börtön mellett állunk, kaptunk volna zöldet?:) Kicsit megijedtünk, de úgy éreztem, ezt a fatális baklövést meg kell örökítenem, és el kell küldenem a Kisalföldnek, hogy az olvasók is okuljanak belőle!

Üdvözlettel:

Bognár Adrienn"

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. adamasz1977 2009. szeptember 02. 03:14
  „Ja és még annyit kedves Adrika, hogy azért kivi lennék, hogy mondjuk 60 kresz kérdésből mennyit teljesítenél?”
 • 67. Mérnök 2009. augusztus 14. 22:30
  „Látó, ezek szerint nem érted... :D”
 • 66. speedi 2009. augusztus 14. 16:36
  „Ezen mit csodálkoztok ebbe az utcába éveken keresztül itt belehetett kanyarodni multkor Én is majd nem behajtottam utsó percben jöttem rá hogy egy okos miatt már tilos és tovább kell mennem hogy oda bejussak!!!”
 • 65. látó55 2009. augusztus 14. 11:29
  „T. Mérnök !
  A felfokozott vágy hatása a látószögre. HA-HA”
 • 64. Haru 2009. augusztus 14. 10:32
  „Nem kéne bántani Adriennt! Ő írta, fotózta a hét legolvasottabb tudósító cikkét!
  Vannak helyek, ahol hülye megoldások vannak, s a forgalmi rend változásnál gyakran rutinból megy az ember.
  Ha csak egy ember a cikk kapcsán egy ember van, aki megmenekül az egyinyárú utcából való behajtástól, akkor már megérte Adriennek írni.
  Egyébként meg írjatok jobbat, adott a lehetőség.”
 • 63. Bálintos 2009. augusztus 14. 10:20
  „Ha telizöld volt akkor ne is csodálkozzunk rajta!!Ha jól tudom a telizöld minden irányba szabad utat biztisít!Van tábla a lámpa alatt?Egy idegen bármikor bedőlhet a telizöldnek,ha nincs alatta irányjelző tábla,sőt talán még én is.”
 • 62. just.me 2009. augusztus 14. 10:12
  „Mit kell felfújni ezt az ügyet?? Jaaa tényleg, mert külföldi... Kedves Adrienn, elmondom neked, 2 hete ugyanitt egy MAGYAR RENDSZ?M? autós csinálta ezt.... Meg még sok mást is csináltak magyar rendszámúak, amit nem kellett/szabadott volna. De mégis milyen gyakran látsz róla képet az újságban?? A legjobb: még komplett kis cikket is írtál hozzá!... Csak gratulálni tudok! Emberböl vagyunk, mindenki hibázik! Te is! De neeeem... Te mit csinálsz? Rögtön nyúlsz a telefonodért és rohansz az újsághoz... Na ez a "fatális baklövés"! (mint ahogy már sokan említették). Ennyi eszed van.. Egyébként a külföldi nem érti mi az a "forgalmirend változás", hiába van kint a tábla, úgyhogy ezzel is nyugodtan lehet dobálózni, csak semmi értelme. Tényleg javaslom én is, hogy menj ki egy napot Bécsbe, aztán utána küldd a fotókat.... Helyinek nagyon könnyü külföldit, vagy akár más városbelit ócsárolni...
  Ezenkívül azoknak, akik nagyon nyomatják a "biztosan nem ismeri a kresz szabályait" szöveget: Ti még sosem vétettetek a kreszben igaz? Semmi záróvonal átlépés, gyalogos át nem engedése, telefonálás, tilosban parkolás stb. Ugye? Mert ti hibátlanok vagytok és sosem tévedtek sem itthon sem külföldön... Erröl ennyit!”
 • 61. Sparrow 2009. augusztus 14. 09:04
  „Az Árpád út-Jókai utca kereszteződésénél a Jókai utcáról is naponta befordulnak autók az Árpádra, oda is lehetne állítani egy kamerát. Lenne miről írni a kisalföldbe.”
 • 60. Baradlay 2009. augusztus 14. 06:35
  „Osztrak,egyiranyu utca! Magyar,vasuti sorompo! Mirol vakerunk????????”
 • 59. Imcsi 2009. augusztus 13. 22:41
  „GPS: akinek van, az már tudja, hogy csak fenntartásokkal szabad elfogadni az útmutatásait (kedvencem, mikor a nyíllal jobbra kanyarodást mutatl, a hang viszont balra kanyarodást mond!), vagyis a közlekedési táblák alapján kell vezetni!

  A közlekedési kihágások eltérése valószínűleg az értük kapható bírság eltérésében keresendő!”
 • 58. Mérnök 2009. augusztus 13. 22:05
  „Nem Látó, nem az a hír, hanem az, hogy hová masírozott ilyen tempóban, ilyen vehemensen a sógor. :DDD
  Valszeg a park háta mögé sietett, és a felfokozott állapotában már a látószöge nem volt a régi! :D
  Aki tudja mire gondolok, az tudja mire gondolok...”
 • 57. Muaddib 2009. augusztus 13. 21:42
  „Mi magyarak is rengeteg szabályt szegünk ez tény.
  De az idelátogató szlovákok, Osztrákok szoktak pofátlan dolgokat művelni.
  <moderálva durva>”
 • 56. sRacz 2009. augusztus 13. 21:14
  „Délután a vidékinél álltam és a Zrínyi utcából jobbra kis ívbe be akart kanyarodni egy autó a Hunyadi utcába szembe forgalomba.
  Lehet le kellett volna fényképeznem és beküldenem? :D”
 • 55. látó55 2009. augusztus 13. 20:41
  „T. Mérnök !
  Talán a börtönnél kint van a "Fényképezni tilos" tábla ?”
 • 54. Mérnök 2009. augusztus 13. 20:07
  „Na és mi az igazi hír ebben a cikkben szerintetek???
  Mert van ám a sorok közt elbújva egy hír, csak még nem vette észre senki...
  :DDD”
 • 53. metrooman 2009. augusztus 13. 20:00
  „Kftimi!
  Az ilyen Osztrák RENDSZÁMÚ kocsikkal nekem is volt már dolgom olyan nagyon kulturáltak hogy szemrebbenés nélkül beáll a rokkant parkolóba és neki áll feljebb ha szólnak... Ilyenektől kinyílik a bicska a zsebemben.. cikkben az lett volna a pláne ha az osztrák rádudál a hölgyre hogy Ő mit keres ott!”
 • 52. rendi 2009. augusztus 13. 18:58
  „Ja aki nem tudná a HMCS (helyi menö csávo) jelent”
 • 51. rendi 2009. augusztus 13. 18:52
  „A telezöld az tele zöld na és gondolom mélységes elnézések közepette vissza ált a saját sávjába és tovább hajtott.Az amikor a honfiaink telefonnal a kezükben irány jelzés nélkül sávot váltanak az nem ciki egy picit????
  És amikor a gyalog átkelön inkábbkikerüli veszéjes manöverek közepette a gyalogost a HMCS az is ciki nem?? vagyazt szabad mert apu és anyu vette az autot?”
 • 50. Diák 2009. augusztus 13. 18:09
  „Miután Györben az utobbi idöben többször is változott a forgalmi rend, elképzelhetö, hogy a GPS adott rossz utasitást. Egyébként jött már szembe velem a saját sávomban angol (GB) auto. Ilyen esetekre van a fék, és az elnézést kérö kézmozdulat. Levezettem vagy 700`000km-t, saját tapasztalatbol mondom, hazaérni Magyarországra megrázo élmény, mintha csupa öngyilkosjelölt furikázna az utakon, ahol az autosoknak több a szerencséjük, mint az eszük.”
 • 49. BsBe 2009. augusztus 13. 17:55
  „Kedves Adrienn!! "nem jó helyre kanyarodott! Mi pedig csak ültünk az autóban, és le voltunk döbbenve. "ezt a fatális baklövést"...
  ugye azért nem kanyarodott akkora sebességgel, hogy ne tudott volna megállni. Gondolom Ő is rögtön a kanyar után rájött, hogy rossz irányt vett.
  Gondolom, Te rövidke fennállásod alatt még soha nem tévedtél.
  és persze egy idegen városban mindig, elsőre megtalálod a helyes utat, még soha nem fordult elő veled, hogy bocs tévedtem.
  Hát ez a ezt a fatális ostobaság, meg az, hogy ez cikk lett..”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult egy-két keszegért, óriásharcsát fogott

Egy-két keszegért indult el reggel a csornai Horváth László, aki álmában sem gondolta volna, hogy… Tovább olvasom