Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

6. Pápateszéri Természetfotó Alkotótábor - fotók

Hétfőn délután öt órakor nyílott meg a 6. Pápateszéri természetfotó táborban készült alkotásokból a kiállítás, amelynek házigazdája a Győri Petőfi Művelődési Ház volt.

A kiállítást megnyitotta: Horváth Ferenc, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke, aki felszólalásában elmesélte a megjelenteknek, hogy nem igazán ért a fotózáshoz, csupán azt tudja mondani, hogy örül a szép alkotásoknak.

Saját maga is amatőrként meg tudja látni egy fotón a szépet, és ezek a kiállított alkotások szépek. Az egyénre szabott látásmód kifejezői , amelyek méltón tükrözik alkotóik tehetségét.

6. Pápateszéri Természetfotó Alkotótábor. Fotó: Gulyás Attila

Köszöntőt mondott: Nagy Péter a tábor szervezője, valamint Szabó Béla EFIAP fotóművész, a természetfotós tábor szakmai vezetője.

Szabó Béla fotóművész köszöntőjében kitért arra, hogy az elmúlt év nyarán ragadtak fényképezőgépet ismét a tábor lakói és indultak el Rómer Flóris nyomában, készítették természetfotóikat.

Az elsődleges cél nem az volt a táborban, hogy fotóművészeket képezzenek, hanem a közös érdeklődési körben lévők jól érezzék magukat, és szép fotókat készítsenek.

Ha már van sikerélmény, akkor máskor is előveszik a fényképezőgépüket, hogy újra egy szép fénykép születhessen, ekkor már értelmet nyert a tábori foglalkozás.

Hiába lett a fényképezés napjainkban az egyik legnépszerűbb tevékenység, a fényképezőgép kezelését el lehet sajátítani, azonban az egyéni vizuális látásszemléletet nem.

Ehhez némi iránymutatással meg lehet találni az utat, ilyenkor kellenek az ilyen irányú táborok és szakemberek.

A kiállítók között voltak:

Pálfalvi Dóra, Nagy Zsófia, Novák Edina, Ludvig Attila, Pukhammer Ramóna, Tátrai Attila, Szakács Ervin, Petrányi Bálint, Majer Fóra, Friedreich Lilla, Szente Szimonetta, Szabó Anikó, Szabó Béla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolj, ha tudsz Győrben: nagy autó a rokkant parkolónál - fotó

Az már csak hab a tortán, hogy mindez forgalommal szemben. Tovább olvasom