Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

50 évet élt fogságban, végigsírta szabadulását az elefánt

Rajut még kiskorában, 50 éve fogták el orvvadászok. A sanyarú sorsú elefántot néhány napja kiszabadították, örömében sírt.
Kiskorában történt elfogása óta Rajunak közel 30 tulajdonosa volt. Az Independent beszámolója szerint az állat lábain a fogvatartásához használt láncok és tüskék mély sebeket okoztak, és szintén ezek miatt fájdalmas köszvény alakult ki az állat lábain.

Rajut bírósági végzéssel a kezükben szabadították a londoni székhelyű Wildlife SOS alapítvány munkatársai, miután tulajdonosáról kimondták, hogy kínozza az elefántot.

Az állatot láncra verve tartották, enni pedig a turisták által neki adott apróságokon kívül csak papírt és műanyagot tudott. "Gondozója" gyakran verte is.Az Independent beszámolója szerint a kiszabadítás után még órákba, és rengeteg gyümölcsbe telt, mire a szakembereknek sikerült annyira az elefánt bizalmába férkőzniük, hogy felmenjen a mentés során használt teherautóra.

"A csapat megdöbbenten látta, hogy az elefánt sír a szabadító akció alatt. A szívünkben tudtuk, hogy végül megértette, mi történik vele" – mondta Pooja Binepal, a brit Wildlife SOS munkatársa.

A szakember szerint mivel az elefántok intelligens állatok, és már a tudomány is bizonyította, hogy éreznek bánatot, még elképzelni is nehéz, hogy miket érezhetett Raju 50 éven át.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 3000 éves sírt tártak fel Münchenben

A sír egy feltehetően 40 és 60 éves kora között elhunyt nőé. Tovább olvasom