Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

VV 4 - Büntetés az RTL Klubnak - A tévé megdöbenéssel fogadta a hírt

Az RTL Klub megdöbbenéssel fogadta, hogy az NMHH a mai napon újabb büntetést, ezúttal 88 millió forintos bírságot szabott ki a VV4 adásai miatt.

Különösen furcsának találjuk, hogy a majd 6 hónapig tartó műsorfolyam alatt a hatóság semmilyen figyelmeztetést nem alkalmazott, az utóbbi egy hétben viszont már másodszor értesítette a sajtót az RTL Klubra kiszabott jelentős összegű bírságról, ráadásul úgy, hogy a társaság hivatalosan sem a múlt héten bejelentett 144 millió forintos bírságról, sem a csütörtökön bejelentett további 88 millió forint megfizetésére kötelező határozatról semmilyen értesítést nem kapott, és nem kézbesítették egyik határozatot sem.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám
Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám
Az elmúlt hónapokban több alkalommal kereste meg az NMHH az RTL Klubot olyan levéllel, amelyben törvénysértést vélelmezett és várta az RTL Klub adott törvénysértés ügyével kapcsolatos álláspontját. Ezen válaszainkat minden esetben határidőre meg is küldtük a hatóságnak. A válaszainkkal kapcsolatos hatósági véleményt azonban mind a mai napig nem ismerhettük meg. Az NMHH kérésére a 2010. évről szóló beszámolónkban részletesen foglalkoztunk a ValóVilág indulása előtt megszületett etikai kódex érvényesülésével is, a hatóság véleményét azonban ezzel kapcsolatban sem tudjuk. A hatóság reakcióit azért is váratlannak tartjuk, mert a Médiatanács saját blogján levő közvéleménykutatás is arról tanúskodik, hogy a válaszadók 64%-a szerint a ValóVilág szerkesztősége megfelelően óvta a kiskorúakat az ártalmas tartalmaktól, és ennek ellenkezőjét a válaszadóknak csupán 23%-a gondolja.

Médiatanács blog>>

Furcsának és szokatlannak tartjuk, hogy a hatóság hat hónapon át hallgatott, most azonban már másodszor áll a sajtó elé, ráadásul olyankor, amikor a műsorszerkesztés gyakorlatán már azért sem tudunk változtatni, mert a műsor közben véget ért. Az NMHH megalakulásakor az újonnan létrejövő hatóság azt hangoztatta, hogy elődjéhez képest az azonnali szankciók alkalmazása helyett sokkal inkább előtérbe szeretné helyezni a műsorszolgáltatóval való konzultációt. Sajnáljuk, hogy ez a szemléletváltozás mégsem történt meg az elmúlt fél év legnagyobb hatású és talán legnagyobb jelentőségű televíziós műsorának tekintetében sem.

Ilyen körülmények között elfogadhatatlannak tartjuk a nemzetközi mércével mérve is igen súlyos szankciók alkalmazását egy olyan műsorral kapcsolatban, amelyhez hasonló programok a világ számos országában,ezen belül Európa csaknem összes televíziós piacán képernyőn vannak vagy voltak hosszú ideig, hasonlóan súlyos büntetések kiszabása nélkül. Meggyőződésünk, hogy a hatóságnak fél év alatt eljutatott 122 nézői panasz elenyésző számú egy szinte az egész országot fél évig foglalkoztató műsor esetében, amelyet naponta 1.5-2 millió néző követett figyelemmel.

Az RTL Klub az NMHH által hozott összes határozattal szemben minden törvényes jogorvoslati eszközzel élni fog.

Olvasóink írták

 • 11. Muki81 2011. május 22. 18:44
  „Egyet értek a döntéssel. Remélem a jövő héten is kap 100 milla büntetést ezért műsorér.”
 • 10. bogabo 2011. május 22. 17:30
  „ne a TV nevelje a gyereket, figyeljen oda az anyja, hogy mit néz.
  ha egyedül tévézik, akkor meg tökmindegy, hogy mi megy, ugyis oda kapcsol ami érdekli.”
 • 9. BsBe 2011. május 20. 16:13
  „Még csak annyit: függetlenül attól, hogy az egész műsor az emberi butaságra épül, és nem sajnálom az rtl-t (úgy kell megérdemli, ha ilyen sz@rral szívatják azt aki tv-t szeretne nézni) azt nem egészen értem, hogy " ValóVilág szerkesztősége nem megfelelően óvta a kiskorúakat az ártalmas tartalmaktól"...
  már elnézést, de nem elsősorban a kiskorúak szüleinek lenne ez a feladata? Nem elsősorban nekik kellene megakadályozni, hogy a gyerek ne lásson olyan műsort ami nem neki való? Akkor mi a fenét csinál a szülő? Vagy csak egyszerűen," ülj le és nézd a tv-t, és hagyj békén???" aztán még rinya, hogy a gyerek mit is néz??”
 • 8. BsBe 2011. május 20. 16:02
  „Szinte az egész országot fél évig foglalkoztató műsor esetében, amelyet naponta 1.5-2 millió néző követett figyelemmel - ha ez valóban így van, akkor nincs mit hozzátenni. Ha a magyar nép 15-20%-át lekötötte estenként a vv, és leköti a jelenleg futó alekosz műsor, akkor ezzel az országgal (illetve a polgáraival) tényleg valami nincs rendben.
  A való igaz, hogy nem sok színvonalas műsor megy a tv-ben, de hogy az ilyen műsorok ilyen tömeget kössenek a tv elé, az hihetetlen. (hogy is van?? az emberi butaság, meg a világűr..... való igaz)”
 • 7. Vakegér 2011. május 20. 14:27
  „Kiváncsiságból megnéztem a szavazást amire hivatkoznak: 249 szavazat volt összesen a 3 válasz lehetőségre. Ez aztán reprezentatív!”
 • 6. Bo9903 2011. május 20. 13:58
  „Aki pedig akárcsak egy sms-t is küldött ebbe a "műsorba", azt csak sajnálni lehet, pszichiátrián a helye.”
 • 5. Bo9903 2011. május 20. 13:56
  „Hogy mer reklamálni ez a szemét, ócska retekklub? Már eleve azért is meg kéne őket büntetni, hogy ilyen szemetet műsorra tűztek. a 88 millió után még 2 nullát tennék nekik az biztos! Egy véleményen vagyok az előttem szólókkal. Ja, meg is szüntetném ezt az adót egyszer s mindenkorra!”
 • 4. Ladyzsu 2011. május 20. 13:31
  „Helyes,tízszer többet vetnék ki rájuk,sőt többet mint amennyi a hamis szavazások által bejött nekik,hogy ne jusson eszükbe megint ilyen szennyet műsorra tűzni !!!!!!!!!!!!!!!!
  Az egész bagázst ki kéne rúgni,aki meg nézi annak az iq-ja béka segge alatt van 100 méterrel !!!”
 • 3. máris 2011. május 20. 12:26
  „A mocsok csatorna most mért is reklamál ? Csaltak a szavazásokkal, becsapták az sm-ezőket, és ráadásul
  " népbutító " műsort adtak !”
 • 2. NaTa 2011. május 20. 09:58
  „mindegyik összeg mögé raknék még egy 0-t nekik, azt kész.
  Már az szégyen, hogy ilyen "műsort" programra mernek tűzni...”
 • 1. AntiFricc 2011. május 20. 09:46
  „Na most nyivákolnak. Az SMS-ekből befolyó milliárdokból nem telik a büntetésre, ugye? Retekléklub.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A manhattani Madam kitálalt Strauss-Kahnról: erőszakos volt a lányokkal

A bankvezér a nemzetközi sajtóban már alaposan megszellőztetett nőügyeire rátett most egy lapáttal a… Tovább olvasom