Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Végre jönnek Zámbó Jimmy új albumai

Perek sorozata, viták, megegyezések után a Király 34 dala hamarosan az üzletekbe kerül.
Jimmy 1999-ben tele tettvággyal stúdióba vonult, és elkezdte azokat a dalokat felénekelni, melyek kedvesek voltak a szívének. Van köztük LGT- és Piramis-dal, de Rod Steward-feldolgozás is, és több exkluzív felvétel, saját tollából származó szövegekkel. A kiadáson még nem gondolkodott ekkor, jól mennek az aktuális slágerei, ezek megjelentetését későbbre tervezte.

A rögzítés után két évvel, 2001. januárjában életét veszítette.

– Jimmy velünk állt szerződésben – emlékezik vissza Joós István, a Magneoton lemezkiadó ügyvezető igazgatója a borsonline.hu cikkében. – A halála utáni hetekben egyszer csak a boltok polcain látunk három lemezt: a „Requiem", a „Szeptember volt" és a „Csak a jók mennek el" címűt. Ez az a közel 34 dalból álló sorozat, amit Jimmy titokban vett fel és a zenekar vezetője, Jankai Béla a halála után megjelentetett, jogtalanul – magyarázza a direktor.

– Mi azonnal beszedettük a lemezeket a polcokról, és ekkor kezdődött a rendkívül hosszú jogi procedúra. Jankaiék ugyanis azt állították, hogy Jimmy ezt a sok dalt éppen abban a két hétben rögzítette, amikor nem volt élő szerződése velünk. A megállapodásunk valóban lejárt 1998. december 31-én, de megegyeztünk a folytatásban. Jimmy 1999. január 17-én írta alá a szerződését, a szilveszteri rengeteg munka miatt ugyanis elment pihenni. Természetes, hogy nem azzal volt elfoglalva, hogy mindenáron szerződést írjon alá – fejezi be Joós István.

A jogvita tehát arról szólt, hogy amikor ezek a dalok születtek, éppen melyik kiadó volt a jogok tulajdonosa. Jankaiék nem bírták anyagilag a pert, de a Magneotonnak még meg kellett egyeznie Jimmy örökösével, Edit asszonnyal is. Ez a megállapodás született meg a napokban, aminek az lett az eredménye, hogy a három lemez immár jogtiszta, és mehet a boltok polcaira. Az eladásból származó bevételek Edit asszony, Jimmy gyermekei és a kiadó között oszlanak el.

Borsonline.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házasságmentés próbaválásokkal

Három-hathónapos időtartamra szóló próbaválással kísérletezhetnek a bizonytalan párok a kelet-kínai… Tovább olvasom