Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Vanda Gyulát szereti igazán

Az örökké mosolygós Dombovári Vanda korábban csak forgatta a földgömböt, mára pedig szinte a világ minden pontján járt.

Kezdetben piros helikopterből mutatta be kis hazánk csodás szegleteit, később pedig hatalmas utazásokat tett Balitól kezdve Bangkokon át egészen Indiáig. S hogy melyik helyet tartja a legcsodásabbnak? Gyulát, a szülővárosát. Az RTL Klub csinos műsorvezetője, Dombovári Vanda először a Leselkedő című műsorban mutatta be Magyarország látnivalóit, majd a csatorna utazási magazinjával, a MeneTrenddel bejárta a fél világot. Sétált a paradicsomi Maldív-szigetek fehér homokos partjain, mégis azt mondja, az alföldi rónaságnál nincs szebb az egész földkerekségen!


India szerelmese

– Tisztán emlékszem, hogy a MeneTrend magazin első adásában a világ egyik legnyüzsgőbb városát, a brazíliai Rio de Janeirót mutattuk be – kezdi a beszélgetést a kicsit fáradt, mégis rendkívül kedves műsorvezető.

– Az itteniek szerint Isten csupán 6 nap alatt teremtette a világot, mert a hetediken csakis Rión dolgozott. Kíváncsivá tett ez a mendemonda; kételkedtem benne, hogy annyira szép a város. Be kell vallanom, amikor odaértünk, s megpillantottam a Cukorsüveg-hegyet, azon nyomban elsírtam magam. Nincs rá szó, annyira gyönyörű, s magával ragadó a táj szépsége... A Megváltó Krisztus szobra, a brazilok vidám mentalitása, a Copacabana Beach mind-mind lenyűgözte a háromtagú stábot. Remélem, lesz alkalmam még visszatérni, s már én is elhiszem a legendát – mesélte a világutazó, s hozzátette: nemrég járt Indiában, külföldi utazásainak legszebb színhelyén. – Vannak dúsgazdagok s könnyfakasztóan szegények, mégis mindenki boldog. Az indiai nők tradicionális viselete, a szári nagyon megtetszett, vásároltam is belőle jó párat. Ez a sokszor összehajtogatott és körülcsavart, pamut anyagú, színes ruhadarab körülbelül 8 méter hosszú és kitűnő, szellős viselet a nyári hőségben. Úgy jártam, mint a helyiek, s kézzel ettem, ahogyan ők, az ínycsiklandó ételeikből – fogalmazott Vanda, s elárulta: rendkívül kíváncsivá tette, hogy szabadítják ki az itteni férfiak ebből a hatalmas lepelből a lányokat. A dolog rendkívül egyszerű: meg kell fogni a ruhadarab megfelelő csücskét, s a leány forog s forog.

Dombovári Vanda
Dombovári Vanda

Majdnem golyót kapott

Vandának egy álma teljesült azzal, hogy a nászutasok közkedvelt helyén, a fehér homokos, pálmafás paradicsomban, a Maldív-szigeteken is forgattak. Lengyelországi útján különös szeretettel fogadták az ottani lakosok, hiszen keresztneve arrafelé nagyon gyakori, s egy mondabeli lengyel királylányt is így hívtak. Azért nem mindenhol fogadták őt és a stábot meleg szeretettel...

– Szingapúrban szerettem volna megörökíteni a hegy tetejéről a csodás vízesést, ahol egy pár is nézelődött. A férfi felszólított, hogy kapcsoljam ki a kamerát, mire én próbáltam megnyugtatni, hogy a felvétel innen több ezer kilométerre lesz látható. Erre ő bepöccent, pisztolyt rántott... Kiderült, a párja igazából a szeretője, s a feleség a viszonyról mit sem sejt. A kamerát kikapcsoltuk, s eliszkoltunk – meséli (most már nevetve) a szőkeség. – Adódott ennél melegebb helyzet is... Malajziában az útlevelünkbe 9 nap helyett 9 hónapot írtak be tartózkodási időnek. Rengeteg helyre és konzulhoz kellett mennünk, mire kiszabadultunk az országból... Rémisztő volt! – mondta el egyik legijesztőbb élményét a műsorvezető.


Mindenhol jó, de legjobb Gyula!

Vanda már sok szépet látott élete során, mégis azt mondja, szülővárosának, Gyulának és az alföldi rónáságnak nincs párja.

– Gyulához rengeteg csodás emlék köt, hisz itt nőttem fel, de mediterrán tere és fürdője páratlan szépségű számomra. Imádom Tihanyt is, s főleg Hollókőt, ahol nincs térerő, se nyüzsgés, csak a fák suhogása, a madarak csicsergése és a friss levegő. A vonaton pedig imádom nézni az elterülő alföldi rónaságot. Higgyék el nekem, ennél az országnál nincs szebb kerek e világon!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét egy tinédzser focistának állt le a szíve

Szolnok - A martfűi csapat 16 éves játékosának csütörtökön, edzés közben állt le a szíve, jelenleg a… Tovább olvasom