Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Százból csak három e-mail nem spam

Az e-mailek több mint 97 százaléka spam. Ezt tartalmazza a Microsoft szerdán közzétett biztonsági jelentése.
Az amerikai szoftver-óriás jelentése szerint a nem kívánt e-mailek, vagyis a spamek többségét kétes gyógyszerreklámok, általános termékhirdetések teszik ki, amelyekhez nem egyszer rosszindulatú, a számítógépes programot károsító, fertőző csatolmányok vannak kapcsolva.

A jelentés szerint minden ezer gépből csaknem kilenc fertőzött a világátlag szerint, ami azt jelenti, hogy egyes országokban kiugróan magas az e-maileken keresztül károsított komputerek száma. A Microsoft biztonsági vizsgálata úgy találta, hogy az Office-dokument csatolmányok és PDF-fájlok növekvő mértékben célpontjai a számítógépes kalózoknak, a hackereknek.

Az amerikai óriásvállalat jelentése ugyanakkor azzal nyugtatja a használókat, hogy nem kell pánikba esni a spamek növekvő száma miatt. "A jó hír az, hogy a spamek nagy része nem kerül a postaládákba, csupán töredékük tudja kijátszani a szűrést." - mondta Cliff Evans, a Microsoft Nagy-Britanniai vállalatának biztonsági felelőse.

Ed Gibson, a Microsoft egyik cyber biztonsági tanácsadója szerint a spamek a szervezett bűnözői csoportok új üzletágát jelentik. Gibson szerint ezek a csoportok korábban a szoftverek sérülékenységének kiaknázásából húztak hasznot, most viszont váltottak, és célpontjaik a gyenge láncszemek, a levelezési rendszerek, illetve a levelezés biztonságára nem figyelő emberek lettek, mivel a szélessávú internet kapacitás és az egyre jobb operációs rendszerek lehetővé teszik, hogy világszerte spamek milliárdjai induljanak útjukra.

Az angol szó eredete egy angol konzervként forgalmazott hústermék (Spiced Pork And Ham), mely a Monty Python's Flying Circus egyik epizódja  alapján lett a „ránkerőltetett valami" jelölője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugrott a jogsi: Pornózott vezetés közben a helikopter pilóta

Örökre elpuskázta helikopterjogosítványát egy pilóta azzal, hogy pornófilmben szerepelt vezetés… Tovább olvasom