Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szabó Zsófi duplán nyeregben

Hatalmas változáson ment keresztül a nemzet színésze, a neves mesemondó Szabó Gyula 21 éves lánya, Zsófi személyisége: buta plázacicából vallásos üzletasszony lett.

Na persze csak a képernyőn, a Jóban-rosszban sorozat Betty Tanakisának szerepében. A színésznő saját bevallása szerint egyéniségében mindkét típus ott rejtőzik.

Szabó Zsófi már gyerekként sok időt töltött a tükör előtt, illegett-billegett, produkálta magát, komolyan készült a színészi pályára. Aztán 16 évesen beleszeretett a lovassportba, Németországban, majd Ausztriában lovagolt, végül mégis hazatért, s most esténként a TV 2 kórházsorozatában láthatjuk őt mint Betty Tanakist.


– Kezdetben hebrencs, butuska szőkeséget játszott, majd karaktere óriási változáson ment át,s vallásos, komoly üzletasszonnyá vált. Melyik karaktert kedveli jobban?

– Az ostoba, nyávogós plázacicát nagyon könnyű eljátszani, viszont azt, hogy teljesen megváltoztam, komoly, vallásos, szigorú nő vált belőlem, már jóval nehezebb, nagy kihívást jelent ennek a karakternek a megformálása. Mindkét személyiségből van bennem valami: imádok csacsogni, nevetgélni, vásárolni, viszont sokat komolyodtam az elmúlt időben, már nem vagyok gyerek.– Pont egy éve forgat a sorozatban. Sokat változott az élete azóta?

– Hát persze! Az emberek megnéznek, rám mosolyognak, összesúgnak, a bátrabbak meg is szólítanak. Mindenki nagyon kedves, s persze a legtöbben arra kíváncsiak, kivel mi történik. Ez a nyüzsgés nem szokatlan számomra, hiszen édesapámat folyton körülvették rajongók és újságírók, no meg ismert emberek közt nőttem fel.


– Korábban azt nyilatkozta, hogy gyerekkora óta vágyott a színészi pályára. Hogy került mégis a nyeregbe?

– Körülbelül tizenhat éves voltam, amikor beleszerettem a lovassportba. Annyira megtetszett, hogy képes lettem volna feladni érte mindent, Németországban és Ausztriában lovagoltam. Végül mégis felvételiztem a Színművészeti Egyetemre, ám nem sikerült, így úgy éreztem, ez egy jel: a nyeregben a helyem. Később teljesen véletlenül akadtam rá a sorozat szereplőválogatásának felhívására, ahol a Bodolai család lánytagjára kerestek jelentkezőt. Gondoltam, egy próbát megér... Nem sikerült, viszont a stáb megláthatott bennem valamit, mert írtak rám egy szerepet, s azt már nem utasíthattam vissza. Most a lovaglás mint hobbi és szenvedély van jelen az életemben, ha akad egy kis szabadidőm, már vágtatok is.– Igazi sportember, lovagol és síel is. Habár utóbbival nem járt szerencsével: bekötözött lábbal, lesérülve érkezett vissza a francia hegyekből.

– Pont az utolsó napon ért a baleset, összecsúsztam a síoktatóval, a lécem nem oldott ki, a térdem pedig kifordult. Most merevítőt és sínt kell hordanom. Éppen most jövök az orvostól, s megállapította, hogy nincs szükség műtétre, jól hajlik a térdem, viszont szigorúan pihennem kell. Nincs mozi, sem csajos shoppingolás, ehelyett hat hét fizikoterápia következik. Titkon azt remélem, két hónap múlva már ismét lovagolhatok!

Olvasóink írták

 • 14. maradando 2010. március 11. 01:35
  „Az öreg kurucnak:labanc lett a lánya . De nagyon jól csinálja !
  11.Jandex. -Baseball űtövel ? :-))”
 • 13. Sagittarius 2010. március 04. 08:33
  „8. kicsilany33 2010.03.02. 21:34
  "Ezért tart itt ez az ország, mert már az értő olvasással is gondok vannak."

  De főképpen azért tart itt az ország, mert ilyen sorozatokat néznek egyesek. Sőt, ilyen adókat, ahol ilyen műsorokat sugároznak. A gyerekek ezeken nőnek fel! -rémisztő!
  Persze nem mondom, a libát hazahoznám, és az eszének a mennyisége cseppet sem érdekelne! :-)))))))”
 • 12. Truder 2010. március 03. 15:04
  „6. hozzászólás Jandex 2010.03.02. 20:46
  Megnyugtatlak, pontosan tudom, hogy ki Szabó Gyula. Azért írtam, hogy "mesemondó" mert így még a gyerekek is ismerik. Számomra nem kell felsorolnod az érdemeit, mert nagy tiszteletben tartom...”
 • 11. Jandex 2010. március 03. 08:57
  „Sokért nem adnám ha Ő és a mai "nap szépe" rám "támadna"!!! :))))))))))”
 • 10. dr73 2010. március 03. 08:13
  „kicsilany33
  Ha értelmeznéd a hozzászólásaimat,akkor rájöhettél volna: Nem olvastam a cikket.”
 • 9. Mankapunka 2010. március 02. 23:22
  „Kutyát nem érdekli kinek a lánya!!!!!!!!!!Legyen aranyos ,és odaadó. Mesélhet is,ha kedve támad,előtte meghallgatom.”
 • 8. kicsilany33 2010. március 02. 21:34
  „Ahogy a cikkből is kiderül a Jóban rosszban című sorozat egyik szereplője... Ezért tart itt ez az ország, mert már az értő olvasással is gondok vannak.”
 • 7. dr73 2010. március 02. 21:01
  „Nem olvastam a cikket.Kizárólag a főcímet.
  Attól még nem ismerem.
  Hiába apuci Szabó Gyula,attól még nem kötelező a tojáshéjjal a seggén nevető leányát ismernem.Még most sem tudom ki ő,mitől szerepel itt......”
 • 6. Jandex 2010. március 02. 20:46
  „5. hozzászólás Truder
  A "mesemondó" Szabó Gyula mellesleg a Nemzet Színésze,Kossuth díjas,Kiváló Színész,Egyetemi Docens a szerepeit had ne kelljen sorolnom !!!”
 • 5. Truder 2010. március 02. 20:17
  „4. hozzászólás dr73 2010.03.02. 19:18
  Hát a Szabó Zsófi, tudod a "mesemondó" Szabó Gyula lánya.. :)”
 • 4. dr73 2010. március 02. 19:18
  „ki ez?”
 • 3. Jandex 2010. március 02. 15:55
  „"a bátrabbak meg is szólítanak"
  Én egyenesen vakmerő vagyok és Ráró a becenevem!!! :)))))))))”
 • 2. makacs 2010. március 02. 15:29
  „Mankapunka
  Igazi vadmacskának nézem, vigyázz össze ne karmoljon az ügetőpályán!”
 • 1. Mankapunka 2010. március 02. 13:23
  „Én nyergembe is jöhetne,és akkor már triplán lenne nyeregben.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  "Igazi sportember, lovagol " Ezt már szeretem!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elajándékozták csontvázukat

Nem akarja temetésével elkedvetleníteni családját és barátait egy brit pár, ezért még életében… Tovább olvasom