Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Rekord összeget fizethet egy kórház a szülészek gondatlanságáért

A most 12 éves kisfiú szívhangjára nem figyeltek a szülésznők, és bár császármetszéssel kellett volna világra segíteni, mégsem tették. Egész életére lebénult.
Egy brit anya 15 millió font, azaz mintegy hatmilliárd forintnyi kártérítésre számíthat, mert az orvosok és szülésznők gondatlansága miatt kisfia fogyatékossággal született - írja a Metro.

A most 12 éves James Robshaw a születés közben szerzett sérülések miatt egész életére lebénult. Csupán a szemével tud kommunikálni, egy gép segítségével eteti magát. Egész életében ápolásra szorul majd.

A legfelsőbb bíróság számos súlyos orvosi hibát fedezett fel a nyomozás során. Kiderült, hogy a gyermeket császármetszéssel kellett volna világra segíteni, ám a szakemberek mégsem ezt tették. A kis James szívritmusa is rendellenességet mutatott, ám a szülésznők nem figyeltek oda eléggé a szívhangra, ezért nem vették észre a bajt.

Forrás: Metro
Forrás: Metro

A kártérítés pontos összege még kérdéses. Az asszonyt legalább 14,6 millió font illeti meg, azonban még az is lehet, hogy a 15 millió fontot is meghaladja majd.

A pénzből 24 órás ellátást biztosítanának a kis Jamesnek és akadálymentesítenék a házat is. Emelőszerkezetekkel szerelnék fel otthonukat, terapeutákat és tanárokat fogadnának.

"A család nagyon nehéz időszakon van túl. A sok gond a családi kapcsolatokra is ráment, én még mindig gyógyszereket szedek a depressziómra és a szorongásomra. Nem volt könnyű életünk, a kártérítéssel azonban lehetőséget kapunk egy könnyebb életre" - mesélte az anya.

Forrás: Metro
Forrás: Metro

Mindezek ellenére azonban azt mondja, nincs az a pénz, amiért elfelejtené, hogy mit tettek a szülészek a kisfiával.

"James rendkívüli gyerek, borzasztóan jó humorérzékkel. Fáj belegondolnom milyen élete lehetett volna akkor, ha nem sérül meg" - tette hozzá.

A kórház elsimerte a hibákat és bocsánatot kért. Sajnálák a történteket. Kiemelték, hogy bár az idő kerekét nem forgathatják vissza, megnyugtató hogy James ellátásának körülményei rendeződnek majd.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedélyeznék a vadházasságot Floridában

A jelenlegi, 1868-as törvényt alapján akár 60 napos elzárással és 500 dolláros büntetéssel is… Tovább olvasom