Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Nem a kiállításon mérgezték meg a díjazott ír szettert

Nem történt "gyilkosság" a világ legnagyobb kutyakiállításán, Jaggert, a hároméves ír szettert legnagyobb valószínűség szerint belgiumi hazaérkezése után mérgezték meg.
Jagger több mint egy hete múlt ki, miután gazdájával hazatért Belgiumba a világ legrangosabb kutyakiállításáról Nagy-Britanniából. Tulajdonosai szerint mérgezett marhát etettek az állattal.

A Crufts hétfői közleményében közölte, a mérgek vizsgálata kimutatta, hogy a méreganyag felszívódásának gyorsasága alapján nagyon valószínű, hogy az ír szetter Belgiumba való hazatérésekor fogyasztotta el a mérgezett húsdarabokat.

Idéztek egy toxikológust, aki kijelentette, hogy a toxikológiai jelentésben megnevezett mérgek elfogyasztásuk után fél-három órán belül kezdenek súlyos klinikai tüneteket okozni. Jagger viszont 28-36 órával az után lett beteg, hogy elhagyta a kutyashowt.

"Ebből az következik, hogy elképzelhetetlen az, hogy a kutyát a Crufts-on mérgezték meg... Egyetlen egy kutya sem mutatta a betegség jeleit a Crufts-on vagy utána a kiállításon elfogyasztott méreg következtében. Nincs olyan állatorvosi jelentés vagy bizonyíték, amely alátámasztaná ezt a feltételezést, és a rendőrség sem kapott hivatalos jelentést mérgezésről - olvasható a show szervezője, a brit kennel klub által kiadott közleményben.

Jagger egyik tulajdonosa a brit közszolgálati médiának a múlt héten azt mondta, nem gondolja, hogy az elkövető kifejezetten Jaggerrel akart végezni, valószínűleg "a kutyák vagy a Crufts show iránti ellenszenv vezérelte tette elkövetésekor". Jagger fajtájának csoportjában a második helyen végzett a versenyen.

Jagger megmérgezésének hírére más kutyatulajdonosok is előálltak azzal, hogy kutyájukat megbetegedett, mert valaki mérgezett hússal etette őket a versenyen.

Az angliai Birminghamben tartott éves nemzetközi kutyaseregszemlére az idén 43 országból 21 ezer kutyát neveztek. Bár a díjak nem jelentősek, a győztesek csupán 100 font jutalomban részesülnek, annál magasabb lesz azonban később kölykeik ázsiója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős videók jöhetnek a YouTube-on

A cég on-demand videókban utazna. A szolgáltatás lényege, hogy a látogató egy listából választaná ki… Tovább olvasom