Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Megdöbbentő kutatások: a férfiak elnőiesednek és kihalnak

Sok olyan vegyi anyagot használunk rendszeresen, amelyek megváltoztatják a női és férfi nemi hormonok arányát, ezért a férfiak fokozatosan elnőiesednek. A halaknál, hüllőknél drasztikusan méreteket öltött a folyamat. A vegyületek már gyermekkorban "átállítják" az agyat.

A Chem Trust nevű környezetvédő csoport jelentése szerint a bajok legfőbb forrásai a női nemi hormont utánzó ösztrogén-vegyületek. Ezek megtalálhatók az élelmiszerek csomagolásában, a tisztítószerekben, a műanyagokban, a szennyvízben és a festékekben, és a genitáliák deformitását, a spermiumok számának csökkenését - egyszóval a hímek elnőiesedését okozzák.

Elnőiesedett halak

Bár a Chem Trust vizsgálata kizárólag a veszélyes vegyi anyagok állatokra vonatkozó hatását vizsgálta, a tanulmány szerzői szerint az eredmény aggasztó lehet az emberek számára is. A kutatások ugyanis bebizonyították, hogy több hal-, kétéltű-, madár- és hüllőfaj hím egyedei elnőisedtek, szervezetük tojássárga-fehérjét termel, ami normális körülmények között csak a nőstényekre jellemző.

Különösen a halak vannak veszélyben. A Nagy-Britannia folyóiban élő hímek fele mutatja már az elnőiesedés jeleit.
Egyelőre  a halak vannak a legnagyobb veszélyben. A Nagy-Britannia folyóiban élő hímek fele mutatja már az elnőiesedés jeleit.

 A piacon jelenleg mintegy 70000 mesterségesen előállított vegyi anyag van, és amerikai kutatók szerint a magatartási-viselkedési rendellenességeknek mintegy 10 százaléka mérgező vegyszerek hatásai következtében áll elő.

A gyermeki agy is átalakulóban

Készült e tárgyban egy másik tanulmány is, azt amerikai kutatók jegyzik, akik a Természeti Világalap (WWF) megbízásából tevékenykedtek. Szerintük a poliklórozott bifenilek (PCB), valamint a mindennapi életünkhöz tartozó termékek legtöbbjében megtalálható, tűzgyulladást gátló anyagok, a brómtartalmú difenilek a felelősek. A PCB például már a megszületése előtt károsítja a gyermekeket, és a vizsgálatok szerint a nemi működésre van befolyással. A fokozott PCB-hatásnak kitett fiúmagzatok a normálisnál csekélyebb mértékben követik a férfiúi viselkedési mintákat, azokban a leánygyermekekben viszont, akiket magzati életükben kevés ilyen hatás ért, túltengenek a férfias vonások.

A PCB például már a megszületése előtt károsítja a gyermekeket, és a vizsgálatok szerint a nemi működésre van befolyással van
A PCB például már a megszületése előtt károsítja a gyermekeket, és a vizsgálatok szerint a nemi működésre van befolyással van

Veszélyben a jövő

„Egy globális vegytani kísérlet kellős közepén élünk, amelynek nem ismerjük a végkifejletét. Gyermekeink a jövőnket jelentik, s a jövőnk most veszélyben van" – hangsúlyozta Gwynne Lyons, aki mindkét kutatásban részt vett. 

(A Daily Telegraph cikkei alapján)

 

Olvasóink írták

 • 3. Szilágyi_Zsolt 2008. december 09. 18:11
  „Én benéztem a lábaim közé, és megkönnyebbült szívvel állapítottam meg, hogy egyelőre még férfi vagyok. :D De örülhetnek a liberálisok, mert majd nemcsak egyforma kultúrájúak, egyforma színűek, egyforma vallásúak, egyforma nyelvűek, de egyforma neműek is leszünk. Éljen a globalizmus, tűnjenek el a diszkriminatív különbségek! Viccet félretéve, azért ez nem fog egyik pillanatról a másikra végbemenni, hanem évezredek, ha ugyan nem mindjárt évtízezredek kellenek hozzá. Nem szükséges rögtön a vészharangot kongatni.”
 • 2. Korrekt5 2008. december 09. 17:48
  „MAGOR, ezt a hirt már több mint 1-évvel ezelött láttam-hallottam itt svédbe, és volt is hozzá dokumentfilm.

  Ha a MN irta volna akkor igaz lenne :((”
 • 1. Magor 2008. december 09. 16:47
  „Most már nem csak baloldalt támogató, szubjektív újság a Kisalföld, de feminista is! Gratulálok!
  Nem kell ám mindent elhinni és leközölni amit hall az ember!
  Érdekfeszítő cikkek miért nincsenek nagyobb számban, amiket a Kisalföldön élők olvasnának?
  Pl.: A győriek kedvenc pihenőhelyére, a zöldövezetbe kétsávos híd, nehogy legyen egy cseppnyi helyünk munka után nyugodtan pihenni! ( Autós vagyok, még se értem a híd lényegét. Máshova persze tudnék építtetni egyet!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefejezték a Playboyt! - A Hefner lány megy

Christie Hefner a tervek szerint 20 év munkáját követően jövő év elején elhagyja a Playboy… Tovább olvasom