Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Magyar díjazott Európa legnevesebb művészeti versenyén - képgaléria

Utazást és 3.200 eurót tudhat magáénak három hazai diák, akik a Young Creative Chevrolet művészeti pályázaton kaptak nemzetközi díjat.
A hazai műalkotásokat közel másfél ezren tekintették meg a Desing Terminálban bemutatott kiállításon. A hollywoodi díjátadó gálára mindhárom fiatal művész meghívást kapott.

Magyar díjazott Európa legnevesebb művészeti versenyén - képgaléria

Az európai YCC 2012 nemzetközi zsűrije Kölnben, 280 művészeti iskola diákjaitól érkezett, több mint ezer alkotásból választotta ki azt a 12 pályaművet, amelyeket divat, fotó, film és grafika kategóriában díjaztak. A nemzetközi eredmények tükrében kiemelkedő volt a hazai diákok részvételi szándéka, kétszer több alkotás érkezett Magyarországról, mint a legtöbb európai országból.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem három tanulója, Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton Zsolt – akik The Four néven műhelyt is alapítottak iskolatársukkal, Baranyi Ádámmal közösen – nyerték el a nemzetközi harmadik helyezést divat kategóriában. A hazai pályázók rekordszámú alkotásait, egy interaktív graffiti installációval és Horváth Gergely, az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatójának gigantikus autólenyomatával közösen állították ki a Desing Terminálban. A kiállítás 10 napja alatt a legjobbnak ítélt munkákról folyamatosan szavazhattak a látogatók, akik között egy egyhetes, megtankolt Chevrolet használatát sorsolták ki a szervezők.

A szavazás eredményeként az alábbi pályázók részesülnek közönségdíjban:

DIVAT - Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Miovác Márton Zsolt (MOME)
FILM - Ertsey Donát Áron, Filkor Gábor, Kalászi Benjámin (MOME)
FOTÓ - Juhász Gergő (Képzőművészeti Egyetem)
GRAFIKA - Keisz Balázs (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola)

A kiállításról és a magyarországi díjkiosztó gáláról a következő linken tekinthető meg az összefoglaló rövidfilm: http://www.youtube.com/watch?v=p_fUCPwi608&feature=em-share_video_user
A nemzetközi porondon is kiemelkedő eredményt elért fiatalok az elismerés és a 3.200 eurós pénzjutalom mellett, mindhárman kiutazhatnak az október 19-én, Los Angelesben megrendezendő díjátadó gálára, ahol világhírű alkotóművészekkel találkozhatnak és személyesen átvehetik a nekik járó elismerést.

„A Chevrolet művészeti versenyének egyre növekvő népszerűsége jól mutatja, hogy a mai diákok minden korábbinál többre értékelik a lehetőséget, hogy egy ikonszerű márkához kapcsolódjanak, illetve valós tapasztalatokat szerezzenek professzionális környezetben," - nyilatkozta Susan Docherty, a Chevrolet Europe elnöke.

Az európai nyertesek munkái megtekinthetőek az következő linken: http://www.youngcreativechevrolet.com/en/works/winners/european

A kölnii zsűrizésről a következő linken tekinthetőek meg fényképek: http://mediaassets.gmeuropearchive.info/viewcatalogue.php?catid=180253&lng=HU


Szerkesztő figyelmébe!
Nagyfelbontású fotók letölthetőek az alábbi linkről:

A közönségdíjban részesültek munkái megtekinthetőek és letölhetőek a következő két linkre kattintva:
Divat, Film, Fotó: http://ycc-hungary.info/
Grafika: http://www.new1element.com/press/ycc2012/galabp/keisz

A The Four alkotásáról nagyfelbontású fotók az alábbi linken tölthetőek le: http://www.new1element.com/press/ycc2012/galabp/thefour

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajzfilmfigura és egy szupermodell reklámozza a szempillaspirált

A feltámasztott Betty Boop és Daria Werbowy szupermodell reklámozza az új, Hypnôse Star… Tovább olvasom